23948sdkhjf

Året der gik: Gang i opkøbene i foråret

Et par markante virksomheder skiftede ejer i foråret – og så gik det i øvrigt stadig fornuftigt for de fleste i den danske metalindustri.
Unimerco har altid været en af de mest bemærkelsesværdige virksomheder i den danske metalindustri. Det havde japanske Kyocera også lagt mærke til, og måske var det derfor, de i juni valgte at lægge 1,44 mia. kr. på bordet for overtagelsen af Sunds-virksomheden ( Unimerco solgt i milliardhandel ).

Det var dog ikke den eneste danske virksomhed, der skiftede ejer. I starten af april overtog en række private investorer Ribe Jernindustri ( Ribe Jernindustri på private hænder ), og i juni var det Thisted-virksomheden Cimbria, der blev opkøbt ( Cimbria solgt til ny kapitalfond ).

Samtidig kunne de fleste i metalindustrien konstatere, at vinterens spæde opsving fortsatte. Ikke mindst de to store grossist-virksomheder Sanistål og Lemvigh-Müller viste, at de for alvor var på vej ud af krisen med kvartalstal, der atter var positive ( Lemvigh-Müller tilbage på sporet og Det går bedre end ventet hos Sanistål ).

Økonomien var også for alvor kommet på ret køl hos underleverandøren Prodan. I slutningen af 2009 gik virksomheden konkurs, men i 2011 kunne man præsentere sorte tal for regnskabsåret 2010 ( Millionoverskud hos Prodan ).

Hos vindmølleproducenten Vestas var der til gengæld røde tal på bundlinjen i første kvartal. Det kom dog ikke bag på ledelsen, der fastholdt sine forventninger til 2011 ( Forventet underskud hos Vestas ).

Hos konkurrenten Siemens Wind Power begyndte tingene også at lysne, og det fik den tysk-ejede virksomhed til at lancere en storstilet investeringsplan, som skulle geare de danske produktionsenheder til endnu højere vækst ( Siemens investerer 1 milliard i Danmark ).

Lidt malurt blev der dog dryppet i bægeret i den danske metalindustri i foråret. For eksempel meddelte svenske Sapa, at de lukker deres produktion i Grenaa ( Sapa lukker- 95 ansatte mister jobbet ).

Et par virksomheder bukkede også under i løbet af foråret. Det gik blandt andet ud over Nielbeck Industries ( Nielbeck Industries konkurs ) og Aalborg Maskinteknik ( Nordjysk underleverandør konkurs ).

Til gengæld var der god gang i ordreindgangen de fleste steder, og vinterens tendens med nye rekordordrer fortsatte. Bladt Industries fik fx en milliardordre på 160 vindmølle-fundamenter ( Rekordordre til Bladt Industries ), og Multicut fik sin første ordre til forsvarsindustrien ).

I morgen bliver det atter sommer, og Metal Supply vender tilbage med flere højdepunkter fra året, der gik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094