23948sdkhjf

Året der gik: Det lignede et opsving i vinter

Virksomhederne landede flere ordrer, og nye virksomheder dukkede endda op på det danske metal-landkort; det gik så absolut fremad i vinter.
Ordreindgangen har altid været en god indikator på temperaturen i den danske metalindustri, og 2011 startede da også positivt for en række virksomheder i branchen. Hamworthy Svanehøj sikrede sig en trecifret millionordre på pumper ( Rekordordre til pumpevirksomhed ), og hos VSB Industri og Stålmontage var der ligeledes tale om en af de helt store ordrer, da man indgik en aftale med en vindmølleproducent i marts ( Trecifret millionordre til VSB i Randers ).

Netop vindmølleindustrien gik også bedre tider i møde, og det benyttede både Siemens og Vestas til at putte nye varer på hylderne. Siemens sendte endnu en gearløs mølle på markedet ( Siemens lancerer ny gearløs mølle ), og Vestas overgik alle konkurrenter ved at komme med en ny havvindmølle på 7 MW ( Vestas løfter sløret for ny havvindmølle ).

Blandt vindmølleindustriens leverandører var der efterhånden ved at være ryddet op efter Skykons konkurs. Flere tidligere investorer trådte til igen. Det betød blandt andet, at fynboen Mogens Marxen overtog Skykons fabrik i Nr. Aaby ( Fynsk Skykon-fabrik solgt ), og brødrene Jens og Carsten Risvig Pedersen overtog Skykons tårnfabrik i Give og genoplivede deres tidligere virksomhed Welcon ( Endnu en Skykon-fabrik solgt ).

Alt var dog ikke fryd og gammen, og starten på 2011 bød da også på konkurser og afskedigelser. BE Group stoppede sine aktiviteter i Danmark ( BE Group lukker i Danmark ), og Randers Rustfri måtte kaste håndklædet i ringen for anden gang på blot et år ( Randers Rustfri konkurs ).

Til gengæld blev der også udvidet i den danske metalindustri, hvor investeringslysten så småt begyndte at vende tilbage. For eksempel var rigmanden Erik Skjærbæk på opkøb flere steder med ambitionen om at skabe en underleverandør, der kunne servicere forsvarsindustrien i bred forstand ( Rigmand til skabe super-underleverandør ).

I Frederiksværk blev der også investeret på både den ene og den anden måde. Dansteel puttede 0,5 mia. kr. i en ny valsestol ( Dansteel investerer halv milliard i produktionen ), og på nabogrunden proklamerede det nystartede selskab Sula Steel A/S, at man ville genoplive det lukkede elektrostålværk, men endnu er der dog ingen forlydender om, at produktionen er kommet i gang ( Elektrostålværk genopstår i Frederiksværk ).

I morgen bliver det atter forår, og der fortsætter Metal Supply beretningen om året, der er gået i den danske metalindustri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064