23948sdkhjf

Ingen frygtet og brat nedgang: Stålgrossist forventer positivt halvår

Stålgrossisterne har fingeren på pulsen, når det kommer til metalindustriens stålefterspørgsel. Hos Lemvigh-Müller er tiden efter coronaens indtog gået over forventning, men også med en potentiel nedgang lurende i den kommende tid.

Læs også: Nyt om navne: Lemvigh-Müller opruster

- I første halvår har vi oplevet en meget fornuftig efterspørgsel. Der er selvfølgelig nogle kunder, der har været ramt, men der er også kunder, der har haft fremgang, siger kommerciel direktør Christian Herbert, Lemvigh-Müller.

Tendensen ser ud til at fortsætte. Kundernes tilbagemeldinger gør grossistens forventninger til resten af 2020 positive.

- Kunderne er i en god gænge og forventer også et godt 2. halvår af 2020, siger CCO’en og tilføjer, at mange kunder, der har haft det lidt sværere efter corona-udbruddet, også har mere positive forventninger til resten af året.

Norden står stærkt

Niveauet er også ret højt. Industriens stålforbrug kommer til at ligne niveauet i 2019 på trods af Covid-19, forventer direktøren. Måske endda også med en lille pil op.

Læs også: Nyt om navne: Lemvigh-Müller styrker industrisalg

Prognosen har dog også det forbehold, at der ikke sker en ny lockdown eller opbremsning i økonomien i forbindelse med en ny bølge af corona-epidemien.

- Vi hører fra værkerne, at Norden helt klart er det sted, hvor der er størst aktivitet i Europa. Vi er ikke så hårdt ramt som mange andre markeder, siger Christian Herbert.

Ramt af forsyningskæde

Når han kigger på kundebasen, ser han en dominerende tendens. De kunder, der primært har stået for tur, er dem, der har været ramt af lukkede forsyningskæder. Især i den tidligere del af covid 19-situationen.

- Der er sket en bedring op til sommerferien, hvor der er mere transport på tværs af landegrænser, end vi så i den tidlige fase, vurderer han.

Christian Herbert fremhæver, at underleverandører til automobilindustrien oplevede en meget brat opbremsning i den tidligere fase af udbruddet. Her er man slet ikke oppe på niveau som før, men Lemvigh-Müller ser, at udviklingen peger i en positiv retning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141