23948sdkhjf

Jensen Group forventer langvarig krise

Jensen Group, der producerer vaskeanlæg, omsatte i første halvår for 130,1 mio. euro (968,9 mio. kr.), hvilket betød en tilbagegang på 26,8 pct. sammenlignet med første halvår 2019.

Læs også: Jensen Group forventer krise på op til fem år

Samtidig faldt driftsresultatet (ebit) med hele 85,8 pct. til 2,4 mio. euro (17,9 mio. kr.).

- Jensen Group oplever en markant nedgang i ordreindgangen, en mængde annulleringer og adskillige udskudte projekter fra allerede afgivne ordrer som en konsekvens af Covid-19-krisen, skriver Jensen Group i sin halvårsmeddelelse.

De aflyste ordrer har haft en negativ effekt på driftsresultatet på 2,9 mio. euro (21,6 mio. kr.).

Som reaktion på den faldende omsætning har Jensen Group afskediget 18 pct. af virksomhedens medarbejdere under krisen. Det har kostet godt 2,5 mio. euro (18,6 mio. kr.) i omstruktureringsomkostninger på driftsresultatet

Og corona-problemerne forventes at vare ved et stykke tid endnu. Ordreindgangen i første halvår er faldet med 28 pct. til 111,9 mio. euro (833,3 mio. kr.).

- På den baggrund forventer gruppen, at omsætningen for hele året og profitabiliteten er markant lavere end foregående år. Yderligere er vi ikke i stand til fuldt ud at estimere indvirkningen fra Covid-19-krisen på vores langsigtede præstation. Mens de fleste af vores slutmarkeder er negativt påvirket, er efterspørgslen især faldet i hospitality-sektoren og forventes at forblive lav. Derfor forventer vi ikke, at vores ordreindgang forbedrer sig markant og når tidligere tiders niveau før 2022, skriver Jensen Group.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125