23948sdkhjf

Efter hård corona-opbremsning: Bodycote mærker fremgang

Coronaen har påvirket hærdningskoncernen Bodycote. Ejby-virksomheden med 55 ansatte arbejder med en kort ordrehorisont, og derfor slog krisen hurtigt igennem i april og maj.

Læs også: Nyt om navne: Ny produktionschef hos Bodycote

Nedgangen havde den konsekvens, at virksomheden var nødt til at tilpasse bemandingen i starten af april og indføre arbejdstidsfordeling i de produktionsområder, hvor man var mest ramt.

- Hvis vi sammenligner årets første syv måneder med samme periode i 2019, ligger vi med små 10 pct. under sidste års aktivitet, siger direktør Jesper Rasmussen, Bodycote og tilføjer, at de tre første måneder var meget normale.

Hærdningen er en af de sidste processer i bearbejdningen af emner, og derfor er der ofte tale om hastesager, hvor emnerne hurtigt skal hentes hjem og hurtigt skal køres ud til kunden efter endt behandling.

Juni var god og august tegner lovende

Allerede før sommerferien begyndte udviklingen at ændre sig til det bedre, og i juni nåede man et niveau, som var meget tæt på året før. Og efter en lidt længere og mere mager ferieperiode end normalt, er en god aktivitet vendt tilbage i august.

- For vores vedkommende forventer vi i hvert fald en forbedring i forhold til det lave niveau i april og maj. Vi ser nu, at mængden af indgående ordrer er stigende, og vi forventer, at situationen stille og roligt vil bedres, siger han.

Direktøren fortæller, at der er en stor usikkerhed om en eventuel anden Covid-19-bølge, og hvordan det påvirker eksportmarkederne. Derfor er det bedste bud lige nu en reduktion i Bodycotes salg og aktivitet på 10 pct. i 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.406