23948sdkhjf

Lys i mørket for tysk værktøjsmaskine-industri

Coronakrisen har været hård ved de tyske producenter af værktøjsmaskiner. I andet kvartal af 2020 faldt ordreindgangen med hele 46 pct.

- Tallene fra andet kvartal viser tydeligt indvirkningen fra coronanedlukningen. Mange brancher, specielt luftfart og automobilindustrien, oplever kraftig nedgang i salget. Nedsat arbejdstid, midlertidige produktionsnedlukninger og fald i likviditeten er konsekvenserne. Den globale investeringsaktivitet stod praktisk talt stille under den hårde nedlukningsfase. Det er dog opløftende at se, at nedgangen i ordremængden nu ser ud til at have nået bunden. I juni var der en mærkbar fremgang sammenlignet med de to foregående måneder, siger Wilfried Schäfer, executive director for Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken.

Det såkaldte PMI-indeks (Purchase Managers Index), der er en økonomisk indikator for indkøbernes tro på fremtiden, giver dog et positivt signal.

I juli nærmede indekset sig 50, og det er netop grænsen for, hvornår der forventes vækst. Den øgede tro på fremtiden gælder både i Kina, USA og Eurozonen.

Den smitter i første omgang af i detailleddet og industriproduktionen, mens det normalt tager lidt længere tid, før den breder sig til produktionen af værktøjsmaskiner.

Wilfried Schäfer håber dog på en bedring i anden halvdel af 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094