23948sdkhjf

Han sprang selv ud som robot-iværksætter

Thomas Sølund var leder i Teknologisk Insituts Start Up Hub for robotvirksomheder. Nu er han kommet over på den anden side som en af iværksætterne

Thomas Sølund sad egentlig i en god stilling på Teknologisk Instituts Robotcenter i Odense. Han var faglig leder for Start Up Hub'en i robotcentret. I den funktion hjalp han mange af de unge, nystartede robotfirmaer med at finde en vej fremad.

Men lysten til selv at skabe noget var stor. Derfor startede han firmaet Spin Robotics sammen med Teit Silberling. Firmaet er i gang med at udvikle et skrueværktøj til kollaborative robotter.

Thomas Sølund er dermed selv blevet et af de nystartede firmaer i Start Up Hub'en. Mens mange af de andre nystartede robotfolk er nyuddannede og i 20'erne, så er Thomas Sølund lige fyldt 40 år. Livet som iværksætter passer ham godt, og han er godt tilfreds med, at han har taget springet.

- Det passer mig rigtigt godt at udvikle noget selv, siger han.

Thomas Sølund er uddannet robotingeniør fra Syddansk Universitet. Efterfølgende har han taget en ph.d. i computervision i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Syddansk Universitet, før han blev faglig leder i Start Up Hub'en.

Thomas Sølund er den tekniske chef i Spin Robotics, mens partneren Teit Silberling tager sig af det kommercielle.

De to vil i efteråret ud og finde eksterne investorer, eksempelvis business angels, til Spin Robotics.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.268