23948sdkhjf

Efter turnaround: Nu skal Kvisgaards Maskinfabrik høste synergierne

I 2018 valgte Kvisgaards Maskinfabrik at lukke sine aktiviteter i Rødovre og flytte dem til henholdsvis hovedsædet i Havdrup og til Brøndby.

Nu skal synergierne så småt høstes, og det begyndte man også at kunne se i 2019-regnskabet, hvor underleverandøren endte med et overskud før skat på 2,0 mio. kr.

- Det var et konsolideringsår, hvor vi fik lukket vores afdeling ned i Rødovre. Årets resultat er i al væsentlighed fra overskuddet af salg af ejendom. Men til trods for dette er vi meget godt tilfredse, for vi har båret en masse flytteomkostninger i vores ordinære drift, forklarer direktør Kim Kvisgaard.

Tre sites er blevet til to

Tilfredsheden skyldes ikke mindst, at han nu står tilbage med en væsentlig mere trimmet virksomhed.

- Det har været en turnaround, vi har lavet, hvor vi har reduceret fra at være tre sites og fire bygninger til kun at være to sites; et i Brøndby og et i Havdrup, siger han.

- Det hjælper også, at vi får en vis størrelse på enhederne. Der var ved at være for få mand på hvert sted, og det giver også nogle synergier, at de faglærte går sammen. Så vi synes, vi har set resultatet af to rigtig fine produktionssites med nogle rigtig gode omgivelser i den rigtige størrelse, så vi er svært tilfredse med den proces, der har været, tilføjer han.

Sammenlægningen begynder også så småt at kunne ses på virksomhedens nøgletal.

- Vi kan se på vores drift, at vi igen har en fornuftig drift, hvor vi tjener penge. Så det har været et år, hvor vi ligesom har afsluttet den turnaround, og nu er vi der, hvor vi skal være og er godt på plads og er en trimmet organisation, som vi gik ind i 2020 med. Og det har vi da været glade for, at vi var der, siger Kim Kvisgaard.

Venter en corona-regning

Det Kim Kvisgaard hentyder til er selvfølgelig coronakrisen, som, lige som hos de fleste andre virksomheder, også har haft indflydelse på driften hos Kvisgaards Maskinfabrik

Efter et godt første kvartal betød krisen en nedgang i salget i andet kvartal, men ifølge Kim Kvisgaard har tingene rettet sig siden hen.

- Jeg glæder mig over, at vi lige nu er i en situation, hvor vi ikke er så hårdt ramt. Vi har ikke haft brug for nogen hjælpepakker, vi har ikke sagt nogen medarbejdere op og ikke lavet nogen som helst justeringer af noget som helst. Hvis man er i den situation, og ovenikøbet tjener lidt penge, så synes jeg ikke, man kan forlange ret meget mere, siger han.

Han forventer dog, at Kvisgaards Maskinfabrik også kommer til at mærke krisen på et tidspunkt – ikke mindst fordi verdensøkonomien hænger i bremsen. Om nedgangen kommer om et halvt eller et helt år, tør Kim Kvisgaard dog ikke spå om.

Derfor er han fortrøstningsfuld, når det gælder 2020-regnskabet.

- I forbindelse med halvåret har vi solgt den sidste bygning i Rødovre, så den er realiseret også og til nogle fornuftige penge, så den kommer til at bidrage positivt til vores indtjening i 2020. Men vi ser jo gerne, at vi har en fornuftig indtjening i vores drift, og vi tror på, at vi kommer ud med et fornuftigt resultat i 2020, hvor det både bliver drift og salg af ejendom, der bidrager, konstaterer Kim Kvisgaard.

Kvisgaards Maskinfabrik A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 23,9 22,1
Driftsresultat 3,4 -1,2
Resultat før skat 2,0 -2,6
Årets resultat 1,6 -2,1
Balancesum 54,6 55,1
Egenkapital 10,9 9,3
Antal ansatte 34 38
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094