23948sdkhjf

Stor efterspørgsel på Ajos' kraner i Grønland

Ajos har i de sidste par år oplevet en betydelig vækst i markedet for salg af kraner i Grønland. Det er især byggebranchen og fiskeindustrien, som efterspørger moderne kranløsninger.

- I løbet af de sidste to år har vi solgt cirka 12 kraner - primært fabriksnye - til kunder i Grønland, hvilket er en voldsom forøgelse. Væksten skyldes blandt andet vores samarbejde med et grønlandsk firma, som med egen montør og gængse reservedele på lager sikrer god service for vores kunder, forklarer Jørn Rauff Larsen, afdelingschef for kran og hejs i Ajos, i en pressemeddelelse.

Senest er to Potain semimobilkraner model HUP 32-27 blevet solgt og leveret til to kunder i Grønland. Det er første gang, Ajos har forhandlet præcis den type kran, der er en del af den moderne HUP-serie. HUP 32-27 kan løfte fire tons ud til 10,70 meter. Den har en rækkevidde på 32 meter, hvor den kan løfte op til et ton i yderpositionen. Den kan nå 27 meter med mastestykke og 21,30 meter uden.

Den første kran ankom til kunden BJ Entreprise i Sisimiut i Vestgrønland i begyndelsen af juli.

- Kranen blev pakket i en 40 fods container direkte hos fabrikken i Italien og kørt med tog til Aalborg, hvor den blev udskibet i Nuuk og siden Sisimiut. Det har givet et let og væsentligt billigere fragtforløb for kunden, siger Jørn Rauff Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078