23948sdkhjf

Store danske vindmølle-leverandører går sammen i nyt netværk

Momentum Network skaber en platform for vidensdeling, innovation og samarbejde på tværs af leverandører til vind-industrien.

Fremtidens krav til vindmølleindustrien er enkel – hvis vindenergi fortsat skal bevare førertrøjen inden for bæredygtig energi, skal der ske markante forandringer indenfor hele den grønne omstilling af produktionen af vindmøller. Og forandringerne skal skabes så effektivt, at det samtidig bidrager til at sænke omkostningerne på produktionen af møllerne.

Her er medlemmerne i Momentum Network

Polytech
Hydra- Specma
KK Wind-solutions
Niebuhr Gears
LJM
Nissens Cooling Solutions
Baettr
SustainX
Happy
Jupiter Bach
Aluwind
Nordmark

Så enkelt lyder budskabet fra CEO hos Baettr Peter Pallishøj, der sammen med konsulenthuset SustainX har stiftet netværksgruppen Momentum Network.

- Som leverandører til vindindustrien er vi nødt til at vise handlekraft i den grønne omstilling. Vi bliver som leverandører alle samme mødt med et krav om at bidrage til den grønne omstilling af vindenergi, og bidrage til at investeringen i vindenergi bliver mere omkostningseffektivt - og det er absolut helt fair. Vi har alle sammen grundlæggende den samme interesse og mål, siger Peter Pallishøj i en pressemeddelelse.

Stor interesse
Og det er præcist derfor han har taget initiativet til at skabe et netværk, hvor underleverandører får mulighed for at diskutere, dele idéer og sammen sætte retning og standarder for, hvordan udviklingen af vindenergi kan optimeres i forhold til bæredygtighed og økonomi.

- Interessen har været overvældende. Det har ikke taget lang tid at få en bred vifte af leverandører til de store mølleproducenter med i netværket. Alle seriøse virksomheder i vindindustrien sidder reelt lige nu og arbejder med deres egen formulering af ambitioner, mål, indsatser osv. Og det kan være svært at angribe, da vi typisk ikke har ”råd” til at have en stab af medarbejdere, der kan supportere os i den grønne omstilling, siger Peter Pallishøj.

Netværket er som deleøkonomi, hvor medlemmerne løfter opgaven i fællesskab. Det skal skabe synergier for eksempel i form af flere menneskelige ressourcer, mere holistisk perspektiv og forståelse for fremstillingskæden, mere tværfagligviden og erfaring. 

Første møde i august
Og målsætningen med netværket er ret enkelt: Der skal skabes innovative løsninger, der kan bringe vindmølleindustrien videre i den grønne omstilling og sikre, at vindenergi bevarer førstepladsen, når det kommer til bæredygtig energi. Det kræver målsætninger, indsatsplaner og handling.

Det første officielle møde i Momentum Network er sat til 18. august i år.

-Tanken er, at vi mødes cirka 4 gange om året, og at der så skal arbejdes med konkrete actions imellem møderne. Alle virksomheder er i princippet velkommen til at blive en del af netværket. Men det kræver commitment. Vi vil have, at alle medlemmerne er aktive medlemmer. Ellers flytter vi ingenting. Vi tror helt grundlæggende på, at vi som leverandører bedst løser denne udfordring sammen. Alene kan vi højest inspirere til forandring i fremstillingskæden – men sammen kan vi skabe den reelle transition, der er krævet af os, siger Peter Pallishøj.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093