23948sdkhjf
>

Søby Værft har rigeligt at lave

Corona gav fem ugers stilstand på Søby Værft på Ærø, hvor medarbejderne blev sendt hjem. Men siden påske har der været rigeligt at lave

Chokket fra corona-udbruddet lagde Søby Værft på Ærø øde i fem uger.

- Vi måtte sende folk hjem på overenskomstens regler om force majeuer. Men siden er der kommet gang i aktiviteten. Vores kapacitet har faktisk været fyldt op, fortæller direktør Roar Falkenberg.

- Langt det meste er reparation og vedligeholdelse af skibe, men vi er også ude og byde på nogle nybygninger. Der er en hel del, der bevæger sig ude på markedet, men det er klart, at mange virksomheder lige genovervejer situationen i lyset af coronaepidemien, siger han.

Søby Værft har stadig et positivt resultat for 2020, ikke mindst takket være et 1. kvartal, som ifølge Roar Falkenberg var "fantastisk godt".

Søby Værft har 75 medarbejdere.

- Vi har en forventning om, at medarbejdertallet stiger hen over året. Vi har tilgang af ordrer hele tiden. Vi er spændte på, hvad der kommer til at ske i efteråret og til vinter, for vi har jo ikke set enden på corona'en endnu, siger Roar Falkenberg.

Søby Værft udvidede i 2018 sin dok fra 115 meter til 140 meter. Det har givet mulighed for at servicere væsentligt større skibe.

Søby Værft ser et stort marked i elfærger, som "Ellen", som værftet har bygget til Søby-Fynshav ruten. Læs mere om det i Jern & Maskinindustrien 14. august.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11