23948sdkhjf

Optimisme selvom antallet af plast-uddannelsesaftaler dykker

Fra 18 sidste år til fem i år.

Det er antallet af indgåede uddannelsesaftaler for plastmagerlærlinge i første kvartal 2020.

Men selvom tallet er dykket, tager det ikke modet fra Allan B. Rasmussen, der er leder af plastområdet på Den Jydske Haandværkerskole, hvor en af landet plastmageruddannelser ligger.

- Antallet af aftaler er normalt lavt i starten af året, og så stiger det, når vi nærmer os sommerferien. Det er små tal, vi arbejder med, så der skal ikke mange pladser og virksomheder til, før udviklingen ser drastisk ud, siger Allan B. Rasmussen til Plastforum.dk.

Han kan ikke sige, om tallet har noget med coronakrisen at gøre.

- Der er normalt udsving i antallet, så om det er det ene eller det andet, det er svært at sige, siger Allan B. Rasmussen.

Godt sommeroptag
Og ganske rigtigt er der begyndt at tikke flere aftaler ind, nu hvor kalenderen skriver juni.

- Vi har 25 pct. flere elever sammenlignet med sidste år på nuværende tidspunkt. Men igen, det er som fugle på taget. De kommer og går, siger han.

Der er også lynpunkter at spore i sommeroptaget på grundforløb 2.

- Som det ser ud nu, ser det ud til, at vi kan fylde to hold med 20 kursister til august. Sidste år havde vi omkring 30, så det er rigtig flot, siger han.

Vigtigt med faglærte
Hos brancheorganisationen Plastindustrien har man længe haft fokus på at få virksomheder til at tage lærlinge. Og måske er det lige nu vigtigere end nogensinde, lyder det.

- Det er vigtigt for os som branche at få flere mennesker ind på plastuddannelserne, og derfor opfordrer vi alle virksomheder, der overhovedet har muligheden for det til at tage en lærling. Branchen forandrer sig helt enormt lige nu og fremover, og det er afgørende, at vi har nogle faglærte til at bakke op om den proces, siger Thomas Drustrup, der er administrerende direktør i Plastindustrien.

Kan sikre sin egen arbejdskraft
Han og Plastindustrien glæder sig over, at virksomhederne tager det ansvar, det er at have en lærling, siger han.

- Som virksomhed handler det også om at sikre sig kvalificeret arbejdskraft fremadrettet. De kan skaffe sig de bedste faglærte ved selv at oprette praktikpladser, siger Thomas Drustrup, og fortsætter:

- Som industri har vi et ansvar over for branchen, for der kommer ikke andre og gør opmærksom på, hvad vi kan tilbyde af muligheder. I Plastindustrien bakker vi op om de virksomheder, der opretter pladser og fremhæver de virksomheder, der melder sig, siger Thomas Drustrup.

Han fortæller, at Plastindustrien lancerer en kampagne efter sommerferien, hvor danskerne skal få øjnene op for, plast som materiale, og hvor mange steder det skaber en positiv værdi.

- Vi håber, at virksomhederne kan bruge det som affyringsrampe til at fortælle lidt om, hvad deres virksomhed gør af forskel, og at det måske lokker flere til faget.

Er du virksomhed og vil lave et stillingsopslag, så tjek www.blivplastmager.dk eller www.praktikplads.dk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.111