23948sdkhjf

KH Maskinfabrik vil fordobles på tre år

En rejse fra lille underleverandør til mellemstor samarbejdspartner er i gang hos den bornholmske virksomhed

I 2014 overtog Claus Duevang den bornholmske virksomhed KH Maskinfabrik, der har rødder tilbage til 1985.

Ejerskiftet markerede også et strategiskifte. Vækstambitionerne blev skruet voldsomt i vejret, og de fik endnu et nøk opad, da Claus Duevang i 2019 fik Nexø-virksomheden Ocean Prawns ind som medejer.

Gerne en fordobling
- Vi er gået fra seks mand i 2014 til knap 30 nu, og med den vækst vi har planlagt, skal vi gerne kunne håndtere det dobbelte, siger administrerende direktør Claus Duevang.

Allerede for et par år siden blev en ambitiøs vækstplan lagt på bordet, hvor målet var 70 ansatte, men det er blevet forpurret en smule af coronakrisen.

- Vi havde håbet, at vi kom udover stepperne i år, men det blev stoppet ret brat. Vi havde en plan om, at vi skulle være 70 mand i 2020.

- Vi bliver nok nødt til at rykke det to år som konsekvens af det her corona. Spørgsmålet er, om vi skal blive ved med at gå efter de 70 mand, eller om vi skal gå efter at doble virksomheden op i løbet af de næste tre år, lyder det fra Claus Duevang.

Tilkøb
Maskinfabrikken har efterhånden udviklet sig til en alsidig underleverandør, der løser alt inden for laserskæring, kantbukning og svejsning.

Sidste år tilkøbte Claus Duevang derudover den lille underleverandør TH-Teknik i Aakirkeby, der er specialiseret i spåntagende bearbejdning.

Dermed kan KH Maskinfabrik tilbyde det meste af underleverandør-paletten.

- Så vi vil ud på markedet og være den foretrukne underleverandør - eller det, som vi gerne vil kaldes, er samarbejdspartner. Og det er faktisk lykkedes hos nogle ret store kunder nu, som også betragter os som samarbejdspartner og ikke bare underleverandør, forklarer Claus Duevang.

Flest kunder uden for Bornholm
Virksomhedens kernemarked har i dag bredt sig langt uden for Bornholm, og 80 pct. af produktionen bliver i dag sendt ud af Solskinsøen.

Til gengæld er KH Maskinfabrik endnu ikke nået så langt uden for Danmarks grænser med direkte leverancer.

- Vi har kun en enkelt lille kunde uden for Danmark, men vi leverer til mange, der sender deres produkter ud af Danmark, fortæller Claus Duevang.

Han vil dog ikke afvise, at den bornholmske virksomhed inden for en overskuelig fremtid begynder at interessere sig for de nære eksportmarkeder.

- Det ville jo være fantastisk, hvis der var nogen, der kunne hjælpe os ind på det tyske marked eller noget lignende, men i første omgang er det Danmark, vi koncentrerer os om, konstaterer han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094