23948sdkhjf

Gram Equipment-køber får tilkendt gigant-erstatning

Der er nu sat punktum i den årelange sag mellem kapitalfondene FSN Capital og Procuritas om handlen af Gram Equipment, som laver udstyr til isproduktion.

I den internationale voldgiftsret er FSN Capital blevet tilkendt 87 mio. euro - cirka 650 mio. kr. - i erstatning for bedrageri og forsætlig uredelighed. 

"Kernen i sagen er, at de økonomiske oplysninger, der blev leveret til køberen på vegne af sælgeren, som minimum fra juni 2017 og fremefter, systematisk blev manipuleret gennem fiktive opskrivninger og ukorrekte fejlinformationer med det formål, at køberen ikke skulle opdage underliggende fakta," står der blandt andet i den 430 sider lange afgørelse.

Kort efter overtagelsen i januar 2018 afslørede Gram Equipments revisor, EY, regnskabsmæssige uregelmæssigheder i virksomhedens bøger og poster.

Dette førte til, at FSN Capital indledte juridiske og kriminaltekniske undersøgelser og indgav en voldgift mod Procuritas i september 2018 med krav om, at indtægter og overskud var bevidst manipuleret gennem falske regnskaber som falske indtægtsgenkendelse på projekter, falske fakturaer og bagdatering af ordrer, der førte op til salg, oplyser FSN Capital i en pressemeddelelse.

Om sagens udfald siger Thomas Broe-Andersen, partner i FSN Capital Partners (investeringsrådgiver for FSN Capital-fondene):

- Jeg er meget tilfreds med resultatet af voldgift. Kompensationen vil forbedre Gram Equipments operationelle og konkurrencedygtige situation i høj grad og hjælpe medarbejderne og ledelsesteamet i deres enestående bestræbelser på at genopbygge virksomheden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.098