23948sdkhjf

Skako lander eksportordrer midt i en coronatid

Smilene er store hos Skako i Fåborg, der inden for kort tid har solgt to store, komplette betonanlæg. Det ene til en kunde i USA, og det andet til et større konglomerat i Sydkorea.

Aftalerne på samlet 25 mio. kr. er det foreløbige højdepunkt på et halvt år med stor succes på eksportmarkederne. Specielt har Skako Concrete fået godt hul igennem til det amerikanske marked, hvor man igennem nogle år har arbejdet strategisk på at bryde igennem.

Succes med differentierede tilgang
- Det er to store ordrer, som giver grund til glæde. Specielt fordi de understreger, at vores differentierede tilgang til forskellige markeder virker, siger Steffen Kremmer, administrerende direktør i Skako Concrete, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

- De seneste år har vi haft et strategisk fokus på en øget tilstedeværelse i USA, og derfor er det selvfølgelig fantastisk at se, at vores strategi i stigende grad viser sit potentiale. Vi har det sidste halve år indgået fire store ordrer til en værdi af mere end 25 mio. kr. på det amerikanske marked. Ordren i Sydkorea glæder mig, fordi det er et udtryk for, at interessen for vores produkter og løsninger slår igennem på markeder, hvor de efterspørger high end-kvalitetsprodukter. At de vælger Skako er en kæmpe anerkendelse.

Ordrener følger op på godt kvartalsregnskab
Skako-koncernen består af de to forretningsområder Skako Vibration og Skako Concrete. Vibrationsdivision leverer vibrationsudstyr til industrien, mens concrete-divisionen leverer maskiner og processtyringsanlæg til fremstilling af beton.

De to ordrer til USA og Sydkorea ligger i concrete-divisionen og indeholder både blandere, højsiloanlæg, cementsilo og fuldautomatiske SkakoMat-styringer. Anlæggene skal leveres i 2020.

Skako havde i første kvartal et overskud på 5,6 mio. kr. og en omsætning på 97,8 mio. kr. Resultatet var en fremgang på hele 65 pct. i forhold til samme periode sidste år, mens omsætningen var 10 pct. højere.

Til trods for et godt første kvartal og en god ordreindgang, har Skako på grund af coronakrisen valgt at budgettere konservativt med et overskud på 10-15 mio. kr. i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078