23948sdkhjf

Ambitiøse vækstplaner og pladsmangel kræver ny fabrik

Uni-food Technic skifter Storvorde ud med Svenstrup i slutningen af 2020

Allerede da Kurt Bech Christensen købte Uni-food Technic i maj 2019, vidste han, at pladsen var knap.

Nu har han løsningen klar, for Storvorde-virksomheden, der producerer maskiner og udstyr til fiskeindustrien, rykker til Jellingvej i Svenstrup lige syd for Aalborg senest 1. oktober i år.

- Jeg troede, at jeg kunne vente et års tid med at starte jagten. Men efter et 2019, hvor vi havde meget travlt, fandt jeg ud af, at jeg var nødt til at gøre noget ved det, fortæller den administrerende direktør.

Først havde ejeren en plan om, at han ville bygge til på fabrikken i Storvorde. Men det ville blive for dyrt, og han havde samtidig en ambition om at gøre virksomhedens balance mindre. 

Hæmmer væksten
Lejemålet i Svenstrup fandt han i starten af 2020, og han skrev under på lejekontrakten, der er flerårig, for et par uger siden. 

- Vi voksede kraftigt i 2019, men det var også med stort besvær. Og min ambition er samtidig mere vækst. Derfor skulle jeg have fundet noget, siger Kurt Bech Christensen.

- Den måde, som vi arbejder på i øjeblikket, er også ineffektiv, fordi der simpelthen ikke er plads nok. Vi flytter ting ud om morgen og ind igen om aftenen for at få plads.

De kommende faciliteter er over dobbelt så store som de ialt 1600 kvadratmeter, der er spredt på to lokationer, som udgør den nuværende produktion.

På Svenstrup-fabrikken er der 2500 kvadratmeter produktion og lager samt 1200 kvadratmeter kontor, fortæller han om bygningerne, som senest har haft virksomheden Agito, der er flyttet til Nørresundby.

Fordoble omsætning
Der skal ikke ske de helt store ting, inden virksomheden rykker ind. Der skal males, kantinen skal renoveres, der skal bygges showroom, og omklædningen skal udvides. Samtidig skal der også installeres traverskraner og udsugningsanlæg.

Kurt Bech Christensen fortæller, at investeringen bliver tæt på 3 mio. kr. 

Med de større lokaler har han også store planer for den 35 år gamle virksomhed. Der skal drøn på.

- Jeg har opjusteret femårsplanen. Vi skal gerne omsætte for 125 mio. kr. i 2025, og det er dobbelt så meget som i 2019, fortæller han.

Ambitionerne finder han i, at Uni-food Technic oplever vækst i salget til kunder i lakseindustrien, og han har også store forventninger til det nye rejepillemaskine-segment.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098