23948sdkhjf

Ishøj Mekaniske får de unge til at søge arbejde i industrien

Ishøj Mekaniske har i årevis taget ansvar for at uddanne lærlinge. Og virksomheden gør en stor indsats for at styrke lokale folkeskoleelevers viden om jobmulighederne, hvis de tager en erhvervsfaglig uddannelse.

- Direktør Allan Rasmussen åbner døren for de unge, så de ved selvsyn kan se, at et job i industrien skaber attraktive karrieremuligheder. Indsatsen har inspireret andre virksomheder i lokalområdet. Derfor er de den helt rigtige vinder af DI Roskilde/Køge Bugts praktikpladspris, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen.

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, glæder sig over engagementet hos Ishøj Mekaniske.

- Nøglen til succes ligger i, at vi får skabt en langt tættere kobling mellem virksomhederne og de unge. Her viser Ishøj Mekaniske vejen med deres mangeårige lærlingeindsats og dialog med folkeskolerne. Det fortjener en stor anerkendelse, siger borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann.

DI uddeler i både 2019 og 2020 en praktikpladspris til 25 medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Det gør man, fordi knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, forgæves har forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen bliver ikke mindre i fremtiden, da et stort antal ældre medarbejdere vil gå på pension i de kommende år

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125