23948sdkhjf

Fynsk robot gør entre på amerikansk prestige-liste

Der er landet international hæder i favnen på fynske Blue Ocean Robotics, der i regi af datterselskabet UVD Robots har udviklet disinfektionsrobotten Beam.

Robotten kan med ultraviolet lys desinficere for virus og bakterier, herunder den nok så omtalte coronavirus på eksempelvis hospitalsstuer.

Nu har det amerikanske medie Robotcs Business Review kåret Beam-robotten som en af de vigtigste nyskabelser i år.

Hvert år laver mediet en liste, kaldet RBR50, over de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden, og her har Blue Ocean Robotics fået plads.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Introduceret før krisen
Placeringen på RBR50 er velfortjent, ifølge Eugene Demaitre, der er senior editor på The Robot Report og Robotics Business Review:

- Den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics er med succes vokset til at blive en "venture-fabrik", der kommercialiserer robot-opfindelser såsom UV-desinfektionsrobotten. Løsningen blev introduceret på markedet allerede før covid-19-pandemien, og siden har UVD Robots formået at skalere sin produktion til den voksende globale efterspørgsel på automatiseret desinfektion, lyder det i begrundelsen.

Sælges i udlandet
Robotten har i dag også fået en del opmærksomhed under corona-situationen og er blevet solgt til flere steder i udlandet. Hele 60 lande afsætter nu den danske robot på de lokale markeder.

Salget betyder blandt andet, at selskabet har måttet opjustere forventninger flere gange i løbet af 2020, fortæller Per Juul Nielsen, der er CEO i UVD Robots.

- Vi mærker i den grad, at det at kunne tilbyde sine medarbejdere, kunder eller gæster desinficerede omgivelser er blevet særdeles vigtig her under corona-pandemien, og det bliver en bevidsthed, vi tager med os ind i fremtiden. Det betyder meget for vores kunder i flere og flere forskellige brancher, at de med vores robotter kan gøre det maksimale for at fjerne bakterier og virus fra overflader i deres lokaler og bygninger, konstaterer Per Juul Nielsen, UVD Robots.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08