23948sdkhjf

Glem ikke robotindustrien

Corona har ramt automations- og robotindustrien. Dira foreslår tilskud og bedre afskrivningsregler for investeringer i robotter og automation

Automations- og robotbranchen er tilsyneladende kommet godt igennem de første par måneder af coronaperioden. Men nu kniber det mere.

- Jeg hører fra virksomheder ude i markedet, at folk har haft rigtig travlt under nedlukningen, men nu er det som om, at der er gået lidt pause i den. Vi kan eksportere maskiner, men det er vanskeligt at sende ingeniører og integratorer efter dem.

Sådan siger Michael Nielsen, næstformand for Dira, Dansk Robot Netværk, i en leder på foreningens hjemmeside. Michael Nielsen er til daglig direktør for Beckhoff Automation.

- Det har bevirket, at mange virksomheder er blevet meget forsigtige. Særligt er de små og mellemstore robotvirksomheder gået i overlevelsesmode for at fastholde medarbejdere, til markedet åbner rigtigt op igen. Virksomhederne ligger i dvale og venter på optøningen.

Sådan en stilstand er kritisk for robotbranchen i Danmark, når vi nu er blandt verdens bedste inden for udvikling, produktion og anvendelse af innovativ robotteknologi.

Michael Nielsen opfordrer Folketinget til at give en hjælpende hånd til robot- og automationsbranchen.

- Det er nu, vi har behov for et løft, noget, der for alvor kickstarter industrien og sætter gang i robot-hjulene.

Michael opfordrer til at politikerne går i dialog med branchen. Han foreslår konkret, at der laves tilskudsordninger til ny automationsprojekter, og at der bliver lavet bedre afskrivningsordninger for produktionsvirksomheder, der investerer i robotter og automation.

- I bund og grund skal der nogle penge på bordet, hvis vi skal have sat gang i investeringerne nu, skriver han.

Læs mere om: dira
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.441