23948sdkhjf

Grundfos køber stor jysk vandvirksomhed

Den store pumpekoncern Grundfos har købt Stilling-virksomheden Silhorko-Eurowater.

- Silhorko-Eurowater har en dyb forståelse for kundernes behov og en bred portefølje af løsninger og applikationer til vandbehandling. Det vil tilføre ny værdi til vores kunder. Opkøbet vil styrke Grundfos yderligere til at adressere vandudfordringer på en global skala, siger Ulrik Gernow, group executive vice president, CMO, hos Grundfos.

- Vores fælles værdigrundlag kommer tydeligt til udtryk i et stærkt fokus på bæredygtighed og på kundernes behov. Vi er imponerede af de resultater Silhorko-Eurowater har skabt og de mennesker vi har mødt i processen.

Når det gælder udvikling og produktion af anlæg til behandling af såvel drikkevand som teknisk vand, har Silhorko-Eurowater gennem årtier været blandt de absolut førende i hele Europa, skriver Grundfos i en pressemeddelelse. 

- Der findes ikke en bedre køber. Det er med ro i sindet, at vi overlader ejerskabet af vores livsværk til Grundfos. Så forbliver det endda på danske hænder. Vi overtog firmaet for godt 17 år siden fra Scherfig-familien, som har ejet firmaet siden grundlæggelsen tilbage i 1936, siger administrerende direktør Torben Buhl fra Silhorko-Eurowater.

- Vi er begejstrede over udsigten til at blive en del af Grundfos-koncernen. Med Grundfos’ globale rækkevidde og tilstedeværelse og vores lange erfaring med at fremstille førsteklasses produkter ser vi store muligheder for at være med til at booste udviklingen af innovative og vandeffektive løsninger til gavn for vores mange kunder

Ejerskiftet er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes at blive gennemført i løbet af efteråret 2020.

Silhorko-Eurowater har cirka 400 ansatte heraf 120 i Stilling og en omsætning på 480 mio. kr. i seneste regnskabsår. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11