23948sdkhjf

Nordjysk videnscenter for automation og robotteknologi videreføres

Børne- og Undervisningsministeriet har besluttet at videreføre erhvervsuddannelsernes videnscentre.

Det vækker glæde hos styregruppen bag Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord), som nu kan fortsætte deres arbejde til og med 2024. 

- Med videreførelsen af Videnscenter for Automation og Robotteknologi kan vi fortsætte med at udvikle og gennemføre aktiviteter målrettet dygtige elever og erhvervsskolelærere, der skal opkvalificeres inden for dette felt. Fælles for aktiviteterne er, at de kredser om Industri 4.0, som rummer intelligente løsninger og styring med blandt andet sensorer, robotter og digitale processer. Det kræver nye kundskaber hos vores elever gennem endnu mere praksisnær undervisning, så de står klar til et automatiseret arbejdsmarked, forklarer Charlotte Lundius fra TEC, som er en af partnerskolerne bag videnscenteret. 

I næsten to år har videnscenteret arbejdet på at sikre, at medarbejdere i industrien kan anvende nye, moderne teknologier, så danske virksomheder er med i front, når det gælder den teknologiske omstilling. Videnscenteret har således faciliteret samarbejde, vidensdeling og netværk på tværs af erhvervsskoler, grundskoler, videregående uddannelser, virksomheder og brancher.

- Videnscenteret har på Techcollege givet os en unik mulighed for at videreudvikle vores undervisning til både lærlinge og kursister. Det har givet os et væsentligt kvalitetsløft, hvor lærerne har fået tilført en række nye kompetencer. På Techcollege arbejder vi ikke alene med teknologien omkring Industri 4.0, men også alle de bagvedliggende teknikker så som functional safety, internet of things, produktsporing via RFID-tags og meget, meget mere. Dertil kommer, at vi på vores nye robotpark kan køre undervisning med hele hold, lige fra grundlæggende niveau til et avanceret niveau, hvor vi udnytter robotternes mange anvendelsesmuligheder, fortæller Henrik Skallerup, som er uddannelsesleder for El og VVS på Techcollege.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095