23948sdkhjf

Pilen peger atter opad hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik

2018 blev lidt af et øv-år hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik, men i 2019 fik den østjyske underleverandør vendt udviklingen.

Der kom bedre styr på indtjeningen, som endda endte lidt bedre end ventet.

- Vi startede lidt stille op, men fik egentlig godt gang i den henover andet kvartal, og så gik det ellers slag i slag hele året ud med godt med arbejde, fortæller indehaver Brian Basse.

Helt konkret endte overskuddet før skat på 5,8 mio. kr., hvilket var godt en tredobling i forhold til året før. Det er dog stadig et stykke vej fra rekordåret 2017, hvor man havde et plus på 12,2 mio. kr.

Flere store projekter
I 2018 var det en enkelt stor vindmølle-kunde, der droppede Ålsrode Smede og Maskinfabrik som underleverandør og fik overskuddet til at styrtdykke. Siden har Brian Basse og co. arbejdet på at lukke det hul, og han kan heldigvis konstatere, at der er kommet nye kunder til.

- Det er blandt andet på de lidt større projekter. Der hvor vi kan se, at vi kan hente noget, er ved større serier, hvor der er nogle kilo stål i. Det er der, hvor vi begynder at blive gode, siger han.

Corona satte alt i stå
2020 startede også ud i højt tempo, men så kom coronaen.

- Da hun (Mette Frederiksen, red.) lige meldte ud, at nu lukker vi ned, skal jeg da lige hilse og sige, at telefonsystem og mail gik i stå; der tænkte jeg, om der var nogen, der havde trukket stikket ud, for der blev godt nok stille. Men efter folk lige fik slugt kamelen og kom videre, så kører det faktisk ret positivt lige nu, forklarer Brian Basse.

- Vi har også fået nye kunder igennem coronakrisen, så der er sket lidt. Vi kan se frem i hvert fald til lige efter sommerferien nu, og det er da store ting i de her tider, tilføjer han.

Forventer mindre overskud
Ålsrode Smede og Maskinfabrik har hidtil klaret sig igennem coronakrisen uden at sende medarbejdere på lønkompensation – den midlertidige produktionsnedgang er klaret ved at bruge afspadsering og ferie.

Alligevel er Brian Basse forsigtig med at spå om, hvor året ender. I virksomhedens ledelsesberetning lyder buddet på et overskud på 1-2 mio. kr., og den vurdering holder stadig.

- Jeg vil skyde på, at vi holder lidt det samme. Vi havde jo rigtig travlt de første måneder af i år. Så døde det lidt ud, og det vidste vi også godt, og så kom den her corona oven i. Så vi har jo mistet noget omsætning på coronaen, men så har vi jo fået løst mange opgaver inhouse, vi skulle have gjort alligevel. Så jeg tænker, det bliver i det lag der, men det er svært at spå om. I morgen kan der komme en stor og god ordre ind, eller også kommer den ikke – du aner det aldrig, konstaterer Brian Basse.

Ålsrode Smede og Maskinfabrik A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 10,1 22,9
Resultat af primær drift 5,4 18,0
Resultat før skat 5,8 1,9
Årets resultat 4,5 1,4
Balancesum 44,5 73,6
Egenkapital 21,9 42,9
Antal ansatte 71 75
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078