23948sdkhjf

Maskinfabrik kalder halvdelen af alle hjemsendte tilbage

Sjørring Maskinfabrik har taget de første skridt mod en normalisering. For kundernes aktivitet er stigende, og det betyder, at der er brug for flere store, specialfremstillede skovle til OEM-kundernes samlebåndsproduktion.

Siden 27. marts har 50 af de i alt 200 ansatte haft sin daglige gang på fabrikken ved Thisted. Resten blev sendt hjem på lønkompensationsordningen. Nu er over halvdelen, cirka 80 ud af 150 hjemsendte ansatte, blevet kaldt tilbage.

- Det kan være på dagsbasis, at vi kalder folk tilbage og sender medarbejdere hjem, men vi kan tydelig mærke, at vi stiger i aktivitet nu. Det er dog utopi at tro, at vi i løbet af de næste tre uger er tilbage på samme niveau, som vi var på før corona-krisen. Det kommer ikke til at ske, siger administrerende direktør Klaus Kalstrup, Sjørring Maskinfabrik.

Hårdt ramt april
Direktøren fortæller, at maskinfabrikken var nede på indeks 17 i hele april i forhold til året før.

Og selvom de store OEM-kunder har åbnet sine samlebåndsproduktioner op igen, er kunderne langt fra at være helt oppe i gear.

-  Vores kunder har startet produktionen op igen her i maj, men det er en stor supply chain, der skal under kontrol og op i gear. Det er en stor udfordring, fordi der skal leveres komponenter fra mange forskellige steder i hele verden, siger Klaus Kalstrup.

Glad for forlængelse
Han hilser det derfor meget velkommen, at lønkompensationsordningen er forlænget til den 29. august. For han tror, at det er i den horisont, i løbet af efteråret, at maskinfabrikken kommer tæt på 100 procent igen. 

- Forlængelsen gør, at vi får bedre mulighed for at reagere og se tiden an. Det er absolut positivt for os, uddyber direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078