23948sdkhjf

Tandhjulsproducent lurer på indisk fabrikseventyr

Der skal mere end en corona-krise til at spolere vækstambitionerne hos Niebuhr Gears. For ti år siden etablerede Ikast-virksomheden sig i Kina med produktion, og nu spøger ønsket om mere udenlandsk produktion igen.

- På heavy duty-siden(tandhjul til primært vindmølleindustrien red.) ser vi Indien som en god mulighed. Vores kunder udvider aktiviteten i landet, og det betyder, at der er ved at være volumen nok til at etablere en lokal produktion. Så det regner vi på i øjeblikket, siger administrerende direktør Rasmus Niebuhr, Niebuhr Gears.

- Hvis vi kan lave en aftale, der giver mening for både os og vores kunder, så gør vi det.

Tandhjulsdirektøren fortæller, at inden coronaen ramte, forventede han, at der ville blive truffet en beslutning inden sommerferien i år. Nu er den endelige beslutning udskudt til efter sommerferien.

Følges ad med andre danskere
Hvis virksomheden beslutter sig, vil der minimum gå et år, inden produktionen er i gang. Direktøren spår, at hvis det bliver et go, så er produktionen i gang ved udgangen af 2021.

- Jeg har været i Indien flere gange for at kigge på, om der var noget, som vi kunne købe, lave et joint-venture eller starte selv. Lige nu er det noget, som vi overvejer at gøre selv, siger Rasmus Niebuhr.

- Vi snakker dog med nogle danske virksomheder, som er i samme situation som os, om vi skal så og sige følges ad det første år. Det er mange ting, hvor vi lavpraktisk kan hjælpe hinanden i starten.

Han peger på nogle gode erfaringer fra, da Niebuhr startede i Kina.

- Kina var mere et fuldskalaprojekt, og jeg kan forestille mig, at hvis vi tager Indien-skridtet, vil vi etablere en fabrik, der er ret målrettet til lige præcis det, som vi skal producere. 

Kinesisk investering
Det er ikke den eneste udenlandske investeringsplan. På den kinesiske fabrik overvejer virksomheden at udvide kapaciteten, så man også kan producere komponenter til offshore-vindmølleindustrien.

- Der er ret stor vækst på offshoremarkedet til kinesiske kunder, og vi vil gerne have en bid af det marked. Vores nuværende fabrik er rigtig god til onshore-produtkion, men til offshore skal der ske nogle investeringer, siger Rasmus Niebuhr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078