23948sdkhjf

Hydraulikproducents rekordregnskab ramt af corona

Hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmarks vækst er gået flere gear op i det seneste regnskabsår. Brønderslev-virksomhedens omsætning blev løftet med godt otte procent til 77,9 millioner kroner, mens indtjeningen voksede fra 1,1 mio. kr. til 3,7 millioner kroner i 2019. 

Det flotte resultat er ifølge administrerende direktør Alex Laursen et resultat af den strategi, virksomheden lagde tilbage i 2017.

- For tre år siden besluttede vi os for at outsource enkelte produktionsprocesser og udelukkende fokusere på vores kerneprodukt, nemlig hydraulik og testsystemer. Den strategi har vist sig at give pote, da både toplinje og ikke mindst bundlinje er vokset. Vi er derfor meget tilfredse med sidste års resultater, hvor investeringen til et nyt ERP-system også er indeholdt, forklarer han i en pressemeddelelse. 

Kontrastfyldt marked
Det er særligt vækst på det norske offshore marked, der har smittet positivt af på sidste års regnskab og fik hydraulikvirksomhedens aktivitetsniveau til at stige med otte procent. Den positive udvikling står dog ifølge Alex Laursen i skarp kontrast til det nuværende marked, som lider hårdt under coronapandemien:

- COVID-19 har sammen med fladende oliepriser banket det internationale oliemarked helt i bund og sat en brat stopper for sidste års positive vækst i markedet. Før krisen så vi ind i et vækstmarked i blandt andet Norge, og der var stigende efterspørgsel på særligt vores skræddersyede systemløsninger. Omsætningsforventningerne til dette marked er indtil videre sat på hold, siger Alex Laursen og slår fast, at Serman & Tipsmark nok skal klare sig igennem strabadserne.

Fokus på service og komponentsalg
For nu har Serman & Tipsmark, som følge af coronapandemien, valgt at fokusere på service og salg af hydrauliske komponenter og reservedele, lyder det fra Alex Laursen.

- Mange produktionsvirksomheder forsøger for tiden at begrænse deres udgifter, og her kan vi gennem rådgivning og service gøre en stor forskel for vores kunder ved blandt andet at løfte effektiviteten og nedbringe energiforbruget. 

Sermarn & Tipsmark A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 77,9 72,3
Resultat af primær drift 5,4 2,1
Resultat før skat 4,8 1,5
Årets resultat 3,8 1,2
Balancesum 52,8 50,4
Egenkapital 18,8 15,0
Antal ansatte 41 42
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093