23948sdkhjf

Lønkompensation: Grundfos gør klar til ansøgning

Man leder forgæves efter Grundfos på listen over lønkompenserede virksomheder. For pumpekoncernen med hovedsæde i Bjerringbro har ikke ansøgt endnu, selvom medarbejdere af flere omgange er blevet sendt hjem på ordningen.

- Vi kommer til at ansøge, men har ikke gjort det endnu. Vi er stadig midt i arbejdet. Vi havde fire dage efter påske, hvor vi havde sendt cirka 100 medarbejdere hjem, siger Peter Trillingsgaard, der er koncernkommunikationsdirektør hos Grundfos.

Se listen over de 50 største lønkompensationer i metalindustrien

- Og lige nu har vi – uden at kende det præcise tal – omkring 100 medarbejdere hjemme på ordningen.

Første gang var det produktionsfolk, der var hjemsendt. Denne gang er hjemsendelsen mere bredt funderet som for eksempel rejseafdelingen, fortæller kommunikationsdirektøren.

Holder gang i produktionen
Indtil videre har Grundfos været forskånet for en voldsom nedgang, og der er ikke sket massive hjemsendelser i lange perioder.

- Produktionen i Bjerringbro kører godt, og det har den gjort under hele krisen. Vi er stolte af medarbejderne, siger Peter Trillingsgaard.

I Danmark producerer Grundfos primært til det europæiske marked, men laver også komponenter, som indgår i produkter, der sælges i hele verden.

- Vi kom ud af et stærkt 2019. Og der er også nogle af vores produkter, der er en del af kritisk infrastruktur i både vandforsyninger og hospitaler. Derfor er der stadig brug for vores leverancer, selvom verden er lukket ned, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078