23948sdkhjf

Top 50: Se metalindustriens højeste lønkompensationer

Den sønderjyske industrigigant Danfoss topper listen med to selskaber over de danske virksomheder fra metalindustrien, som har gjort brug af lønkompensationsordningen og fået godkendt sin ansøgning.

Data er trukket d. 18. maj kl. 8. fra Erhvervsstyrelsens datasystem, hvor der på tidspunktet for dataudtrækket fortsat manglede at blive indlæst en mindre del af de modtagne ansøgninger til lønkompensation, oplyser Erhvervsstyrelsen i en mail.

Om lønkompensationsordningen

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier - blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/COVID-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 pct. af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden. Staten refunderer virksomheden med 75 procent af den ansattes løn eller op til 30.000 kroner.
  • Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
  • Virksomheden, der modtager lønkompensation, må ikke fyre ansatte.

Ordningen om lønkompensation løber frem til 8. juli

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078