23948sdkhjf

Danmarks Tekniske Museum slår atter dørene op

Sammen med landets øvrige museer har også Danmarks Tekniske Museum fået lov at åbne som en del af regeringens udvidede fase 2.

Torsdag den 28. maj klokken 10 kan publikum derfor atter træde inden for på museet i Helsingør

Og det bliver med den spritnye udstilling “Corona, krise og kreativitet” samt en særudstilling lige på trapperne. Derudover lancerer museet aftenåbent til klokken 21 hver onsdag fra den 10. juni.

Corona, krise og kreativitet
Danmark har været ramt af den måske største krise siden 2. verdenskrig. Heldigvis har man overalt i samfundet udvist stor opfindsomhed for at løse de mange udfordringer, vi er blevet stillet overfor.

Sådan var det også under 2. verdenskrig, hvor der blev udviklet en lang række alternative løsninger på den vareknaphed, der fulgte med besættelsen.

I museets nye pop-up udstilling ”Corona, krise og kreativitet” er der fokus på, hvordan kriser kan skabe kreativitet, og museets gæster vil for eksempel kunne se visirer og et arbejdsbord af pap samt cykeldæk af reb og erstatningslakrids.

Særudstilling på trapperne
Opfindsomheden stopper ikke her, for i årets særudstilling “Opfindelser – skabertrang og drømme”, der allerede åbner den 17. juni, ser museet på hele bredden af opfindelser, fra de skøre der aldrig blev til andet end en ide, til de store, der for altid ændrede verden.

Midt i udstillingen bliver der indrettet et makerspace, hvor publikum udfordres til at finde løsninger på store og små problemer. Museet finder problemet og lægger materialer til rådighed – gæsterne finder løsningen!

Museet er klargjort til at følge myndighedernes retningslinjer, så både gæster og medarbejdere kan færdes trygt på museet. Der er håndsprit og afskærmning relevante steder, og for at alle museets gæster kan komme godt rundt på museet, er der udviklet en guide, der også giver mulighed for at opdage nye steder på museet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078