23948sdkhjf

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Midt i en svær tid præsenterer Cabinplant det største resultat efter skat i virksomhedens historie. Det viser 2019-regnskabet, der netop er offentliggjort.

Årsagen til den tykke bundlinje, der blev skabt på en svagt faldende omsætning, skal blandt andet findes i den fynske virksomheds maskinrum.  

- Vi har været lidt bedre til at få afviklet vores projekter, end vi var året før. Der har været en bedre styring i afviklingen, siger administrerende direktør Ralf Astrup, Cabinplant.

- Det har også været nogle bedre markeder, som vi har været i. Markedsdækning og projektstyring.

Corona-krisen har også ramt Haarby-virksomheden, der producerer komplicerede anlæg til fødevareindustrien. 60 ud af de 220 ansatte i Danmark er sendt hjem på lønkompensationsordningen.  

Svært at lukke ordrer hjemmefra
Den primære årsag til den svigtende aktivitet er, at der ikke bliver lukket nye ordrer i samme grad som tidligere. Der lander dog stadig projekter, og ordrebogen rækker hen til en gang lige efter sommerferien.

Virksomheden sælger forholdsvis store projekter, som er en stor investering for den enkelte kunde. Corona-krisnen har lukket landegrænserne, hvilket betyder, at man ikke kan holde fysiske møder. Det har den konsekvens, at Cabinplant-medarbejdere ikke kan give den samme rådgivning og sparring, og derfor er det svært at lukke aftaler.

- Vi kan se, at det er noget sværere at få snakket med kunderne om det på videomøder eller på telefon. Det har været en forhindring for os her de seneste måneder, og det kommer vi også til at se på 2020-omsætningen, uddyber direktøren.

Når ikke budget
Direktøren mærker den samme interesse for at få tilsendt tilbud. Kunderne er stadig lige interesserede, men de skubber beslutningerne mere, end de plejer at gøre.

- Vi ved, at vi ikke når vores budget. Men vi ved ikke, hvor vi havner henne, fordi markedet er så usikkert i de måneder, som vi kommer ind i, siger Ralf Astrup.

- Hvis vi kan få lov til at komme ud til kunderne og sælge noget, kan vi nok godt redde noget af det tabte tilbage. Vi skal være heldige, hvis vi skal nå det samme omsætning som i 2019.

Cabinplant A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 388,9 392,3
Resultat af primær drift 28,9 20,1
Resultat før skat 26,5 20,4
Årets resultat 20,2 15,8
Balancesum 191,8 194,8
Egenkapital 85,1 65,1
Antal ansatte 309 298
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078