23948sdkhjf

Fyldt ordrebog gør stor stålkonstruktør optimistisk

Trods corona-krisen og et underskud i 2019 er Valmont SM optimistiske. For Rødekro-virksomheden med store stålkonstruktioner som speciale har en god ordreindgang.

I 2019 satte konkurrencen fra Asien og især Kina, som dumper prisen på stål, et stort prispres på branchen. Årsregnskabet viser en bundlinje med -23,4 mio. kr. og en omsætning, der steg med 15,8 mio. kr. til 601,8 mio. kr., skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Om end stærkt utilfredsstillende, så er resultatet i tråd med vores forventninger. Det er samme udfordringer som året før, der påvirker resultatet, siger administrerende direktør Jens Holk Nielsen, Valmont SM.

Gift for producenter
Valmont SM og andre aktører i Europa bliver pålagt ca. 70 procent told på import af kinesiske råmaterialer. Derimod er færdigvarer fra Kina/Asien ikke pålagt den tilsvarende told, og resultatet er, at det europæiske marked bliver oversvømmet med færdigvarer produceret i Asien.

- Det er en mekanisme, som er designet til at beskytte europæiske stålvalseværker, men den er indrettet således, at den effektivt tager livet af os producenter, udtaler Jens Holk Nielsen.

- Det slår især igennem indenfor tårne og andre komponenter til vind, som i forvejen er et prispresset marked, og hvor materialeandelen udgør en væsentlig del af prisen.

Fyldte ordrebøger
Trods et underskud og vanskelige forhold indenfor vindbranchen er der dog grund til en vis optimisme for virksomheden med cirka 470 ansatte. 

Valmont SM er lykkedes med at få en række nye ordrer på højspændingsmaster til udlandet, der har fyldt godt op i ordrebogen.

- Vi forventer et bedre resultat i 2020 end 2019. Med det forbehold, at ingen endnu kender konsekvenserne af Corona-epidemien. Men lige nu kan vi glæde os over, at vi kigger ind i en solid ordrebeholdning, siger direktøren.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109