23948sdkhjf

Solide forventninger til Migatronics nye bestyrelsesformand

Frank Lorenz tiltrådte den 23. april som ny bestyrelsesformand hos Migatronic

Siden 2012 har Peter Roed siddet som bestyrelsesformand hos Migatronic. Den 23. april blev den stafet officielt givet videre til Frank Lorenz på selskabets ordinære generalforsamling.

For Peter Roed selv, er det dog ikke en beslutning, der har været længe undervejs.

- Den er nok rimelig ny. Jeg synes, at nu har jeg snart været her i 50 år, og det er jo ikke lige mig selv, jeg tænker på, det er også virksomheden. Jeg synes, vi trængte til lidt nyt blod. Jeg vurderer generelt på virksomheden, at der skal til at ske lidt mere. Der er nogle muligheder. Det er fornyelse og ikke kun en fortsættelse af det, vi har gjort hidtil. Vi skal også have bygget noget på. Jeg synes, det var ved at være tiden. Det er ikke fordi, jeg føler mig træt, siger han.

Erfaren herre
Frank Lorenz er ikke noget ubeskrevet blad. Han er medejer af Tajco, der producerer rørhaler til udstødningen på biler. Derudover er han blandt andet bestyrelsesformand hos plastproducenten HN Group og hos JTT Conveying, der producerer transportanlæg.

Peter Roed har da også store forventninger til den nye formand.

- Jeg tror, vi har fundet en god mand: Det han står for, og det han giver udtryk for, og hvordan han kører sådan noget bestyrelsesarbejde på ved at stille krav til organisationen, lyder det fra Peter Roed, og tilføjer:

- Og det er også en, der kan tilføre os noget viden om, hvordan vi skal drive virksomheden. Jeg tror han kan give et løft.

Hen er ikke i tvivl om at det er en solid virksomheden, han giver videre.

- Det er en virksomhed, synes jeg, som er i rimelig god gænge. Vi er et anerkendt fabrikat i mange lande. Folk føler sig trygge ved at købe et Migatronic-produkt, for vi har teknologien, knowhow’en og maskinerne, og vi er der til at hjælpe kunderne. Og det gør vi også meget ud af at fortælle den nye formand, siger Peter Roed.

Ikke til salg
Selv beholder han en bestyrelsespost i datterselskabet Migatronic Automation, men ellers er det planen, at der skal blive mere tid til at rejse samt til familie, hus og have.

Peter Roed er også stadig medejer af Migatronic gennem familieaktieselskabet Roed Invest.

- Selv om jeg forlader virksomheden som bestyrelsesformand, sidder familien Roed på 80 pct. af stemmerne i virksomheden, og det har vi ingen plan om at ændre. Vi sidder på majoriteten både stemmemæssigt og værdimæssigt, forklarer han.

- Vi har jo fået nogen henvendelser, om virksomheden er til salg, og det kan de lige så godt lade være med, konstaterer han.

Læs et stort interview med Peter Roed på Jern & Maskinindustrien (kræver abonnement).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14