23948sdkhjf

Micro Matic sender 100 medarbejdere hjem

Micro Matic i Odense er ramt af coronakrisen. Firmaet har måttet sende 100 medarbejdere hjem på den statslige kompensationsordning. Micro Matic producerer anstikkere og andet udstyr til fadølsanlæg og er globalt markedsledende.

- Vi oplever en kraftig reduceret afsætning. Der er mange udskænkningssteder, der er lukket i hele verden. Derfor er behovet reduceret, siger adm. direktør Søren Klarskov Vilby.

- Der er omkring 100 medarbejdere, der er omfattet af kompensationsordningen. Det er godt og vel halvdelen af vores medarbejderstab på 170 medarbejdere, siger han.

- Regner I med at kunne tage alle medarbejderne retur efter kompensationsperioden?

- Det er svært at svare på. Jeg synes jo, at vi har fået mange overraskelser i løbet af denne krise. Vi prøver at gøre det rigtige for Micro Matic. Men jeg håber, at vi vil kunne tage medarbejderne tilbage. Foreløbig løber kompensationsperioden frem til 8. juli, og jeg synes simpelthen ikke, at det giver mening at spekulere over, hvordan vores præcise beskæftigelse vil være om nogle måneder, siger han.

Begyndende optimisme
Han ser dog en vis begyndende optimisme.

- Vi synes, at det er som om, at det værste måske er overstået. Vi er ved at have et klarere udsyn. Nu taler man jo mere om, hvad der skal åbnes verden over. Vi føler, at der begynder at komme et ryk. Vores ordrebeholdning er faldet, men vi får ordrer ind, så nu er den i balance på et lavere niveau, siger han.

Samtidig glæder Søren Klarskov Vilby sig over virksomhedens globale afsætningsapparat hvor blandt andet afsætningen i Japan og Korea ikke er væsentligt påvirket af corona.

Uanset konjunkturerne satser Micro Matic fortsat på innovation. Virksomheden er markedsleder på sit område og er kendt for sine innovationer.

- Vi satser på innovation. Vi bliver ved med at komme med nye produkter og nye rationelle udskænkningsløsninger, siger Søren Klarskov Vilby.

Micro Matic har en række salgskontorer verden over, og ud over Danmark har virksomheden også produktion i Litauen. Virksomheden kom ud af regnskabsåret 2018/19 med et overskud på 295 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11