23948sdkhjf

Stor dansk galvanisør-koncern er solgt til tysk gigant

To store, danske overfladebehandlere har skiftet ejer. Køberen er den tyske gigant Zinkpower, som dermed bliver aktive på det skandinaviske marked.

Tyskerne har med virkning fra 1. maj 2020 overtaget Nordvestjysk Galvanisering og C.M. Jernvarer Odense. I alt overtager Zinkpower 150 medarbejdere.

Sælgeren er Aksel Nørgaard, der har ejet Nordvestjysk Galvanisering i over 40 år. Med salget stopper Aksel Nørgaard også som administrerende direktør, og i stedet er Niclas Adelsparre blevet ansat i hans sted. Den nye direktør har en fortid hos blandt andet G4S og Dong Energy.

Den rigtige køber
Niclas Adelsparre var først ansat af Aksel Nørgaard til at finde en egnet køber. Processen tog et års tid, og da Aksel Nørgaard ønskede at fratræde med det samme ved et salg, tog køberne kontakt til Niclas Adelsparre for at ansætte ham.

- Jeg er administrerende direktør i en overgangsperiode og skal stå for integrationen af Holstebro og Odense i Zinkpower-koncernen og finde synergier, siger Niclas Adelsparre.

Den nyudnævnte administrerende direktør kalder de to virksomheder for meget veldrevne. Han fortæller, at det var vigtigt for Aksel Nørgaard at finde en køber, der vil bevare arbejdspladserne og investere. Køberen skulle have de rigtige intentioner.

Den daglige drift står direktørerne Søren Sohne og René Kemp Møller for i henholdsvis Holstebro og Odense. De to produktionssteder ændrer nu navn til henholdsvis Zinkpower Holstebro og Zinkpower Odense.

Mere end 3000 ansatte
Synergierne skal blandt andet findes hos naboerne syd for grænserne. Her bliver smeltekarrene på 12,2 meter i Holstebro og 9,2 meter i Odense suppleret med nye  muligheder.

Zinkpowers nærmeste fabrik er i Neumünster i det nordlige Tyskland, og fabrikken har et kar på over 17 meter. Dermed er der mulighed for at overfladebehandle endnu større emner og konstruktioner.

Den tyske koncern er familieejet, grundlagt i 1973 og beskæftiger mere end 3000 medarbejdere fordelt på 47 fabrikker. Derudover indgår der i koncernen fem pulverlakeringsanlæg, der markedsføres under navnet Zinkpower Coating. Koncernen er ejet af Kopf Gruppe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125