23948sdkhjf
>

Sekura Cabins er tilbage på fuld kraft

I starten af april måtte Sekura Cabins, der producerer førerkabiner til entreprenørkøretøjer, sende 60 medarbejdere hjem i kølvandet på coronakrisen, men mandag var de fleste tilbage på fabrikken i Randers.

Læs også: Byggeriet af 18.000 kvadratmeter stor fabrik går som planlagt

- Det var fordi, vores største kunde, der står for næsten halvdelen af vores omsætning, har været lukket i fire uger, og så er vi nødt til at reagere på det, forklarer administrerende direktør Carsten Tønnes.

I den seneste måned er situationen dog lysnet gevaldigt hos kunderne, og det smitter af på produktionen i Randers.

- Nogen kunder kører på lidt nedsat kraft, men alle er oppe at køre, og vi leverer til alle sammen. Og vi har ikke været ude i en situation, hvor vi har været nødt til at droppe leverancer til kunderne. Det er kunderne, der er kommet til os og har bedt os om at skrue ned, eller som i det værste tilfælde her, hvor de meddelte, at de var nødt til at lukke i fire uger, fordi de manglede komponenter fra Sydeuropa, siger Carsten Tønnes.

Ændret produktmiks giver lavere overskud
Coronakrisen kommer efter et solidt år hos Sekura Cabins, hvor man endte med et overskud før skat på 21,5 mio. kr. Det er ganske vist en tilbagegang på 5 mio. kr. fra året før, men det skyldes det, som Carsten Tønnes kalder ”ændret produktmiks”.

Læs også: Sekura Cabins sender hver tredje medarbejder hjem

- Der er nogen af de kabiner, hvor der er rigtig meget udstyr i, som vi ikke har solgt så mange af, men til gengæld har vi solgt en del flere low cost-kabiner, og det gør, at den værdiskabelse, som man som leverandør et eller andet sted bidrager med, den har været mindre på de kabiner, forklarer han.

- Det er nogle af vores kunder, der har haft nedgang, og så er der andre, der har haft fremgang, og det er meget brancherelateret. Der har været lidt tilbagegang i minebranchen, hvorimod entreprenørbranchen havde forholdsvis gode tider sidste år, tilføjer han.

Ny kunde er implementeret
Sekura Cabins har de seneste år arbejdet målrettet på at hente nye kunder ind. Det er et langt sejt træk, da det som hovedregel tager flere år fra den første kontakt, til det resulterer i egentlige ordrer.

Carsten Tønnes kunne dog konstatere, at den indsats gav bonus i 2019.

Læs også: I sommeren 2021 står Sekura Cabins nye fabrik klar

- Vi har fået en ny kunde ind sidst på året, som vi har været i gang med at implementere her i de første tre-fire måneder af det nye år, og det er ved at være kørt ind. Vi skal faktisk i gang med fase to nu, hvor vi skal til at øge værdiskabelsen i kabinerne, siger han.

Mindre ramt end andre brancher
Selv om både fabrikken i Randers og kunderne rundt omkring i verden nu er ved at være oppe i gear igen, er udsigterne for resten af 2020 lidt tågede som følge af coronaen

- Når vi kigger på forecastet, ser det ud som om, vores kunder prøver at få hentet noget af det tabte igen, men det kræver ekstremt meget, at vi får speedet op nede i Sydeuropa, for at hele den her industri kommer op at køre på et fornuftigt niveau, forklarer Carsten Tønnes, og fortsætter:

- Det ser ud til, at vi frem til sommerferien kører på det budgetterede niveau, men på nogen områder ser det ud til, at der godt kan blive lidt mere travlt efter sommerferien. Men der er også fra min side en bekymring for, at der er nogen brancher, der kommer til at mærke et dyk. Det kan godt være, at regeringerne rundt omkring sætter gang i nogle anlægsprojekter, men hvis entreprenørerne ikke kan få leaset nye maskiner, så går det ud over vores salg i sidste ende.

Læs også: Sekura Cabins går efter den halve milliard

Efter omstændighederne er Carsten Tønnes dog forsigtig optimist i forhold til 2020.

- Det bliver lavere end 2019 på omsætningen i hvert fald. Det kan jeg allerede se nu. Det vil ikke være sådan, at vi går med hænderne over hovedet, men i forhold til andre brancher er vi da ikke så hårdt ramt, konkluderer han.

Sekura Cabins A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 41,6 45,9
Resultat af primær drift 22,7 27,8
Resultat før skat 21,5 26,5
Årets resultat 16,8 20,6
Balancesum 100,1 84,2
Egenkapital 38,7 28,0
Antal ansatte 159 151
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109