23948sdkhjf

Vestas skifter ud i direktionen

Anders Nielsen er er blevet ansat som executive vice president for Vestas Power Solutions (chief technology officer), og han overtager dermed stillingen efter Anders Vedel, der har stået i spidsen for Vestas’ udviklingsarbejde siden 2012.

Læs også: MHI Vestas henter den første strøm fra stor havmøllepark

Anders Vedel fortsætter i stedet i en stilling som chief scientific officer, hvor han refererer direkte til koncernchef Henrik Andersen, men ikke er en del af Vestas’ direktion. I den nye stilling skal han ligeledes rådgive Vestas’ bestyrelsen om teknologi og videnskab.

- Da jeg startede i Vestas, var der kun få personer, der troede, at en vindmøllerotor ville blive meget større end 80 meter, og at vindenergi kunne være konkurrencedygtigt på prisen, men sammen har vi bevist, at tvivlerne tog fejl og etableret vindenergi som en førende energikilde. Jeg er glad for, at Vestas har fundet en stærk efterfølger i Anders Nielsen, og jeg ser frem til at fortsætte i min rolle som chief scientific advisor, siger Anders Vedel.

Anders Nielsen kommer senest fra en stilling som CTO hos Traton Group, der er en del af Volkswagen. Før det har han haft ledende stillinger hos Scania, Man Truck & Bus og Volkswagen Truck & Bus.

Samtidig er Tommy Rahbek Nielsen blevet fastansat som executive vice president of manufacturing and global procurement (chief operating officer). Han blev konstitueret i stillingen, da den hidtidige COO Jean-Marc Lechêne i december valgte at forlade Vestas.

- Vestas vil fortsætte med at skubbe industrien mod højere niveauer med Anders og Tommy, og jeg er sikker på, at de to funktioner vil arbejde tæt sammen om at løfte vores industri-ledende teknologiinvesteringer og usammenlignelige størrelse til et niveau, der overstiger fortidens bedrifter, siger koncernchef Henrik Andersen.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.253