23948sdkhjf

Orskovs nye flydedok søsat

Tirsdag blev Ørskov Yards nye flydedok søsat på Hat-San Shipyard i Tyrkiet. Det skriver Kanal Frederikshavn.

På grund af coronakrisen var direktør Christina Ørskov ikke selv til stede ved søsætningen – hun måtte i stedet følge det på live stream. Alligevel var det en helt speciel dag.

- Det har været en meget lang proces, så jeg blev en smule rørt. Nu er Dok 5 endelig en realitet, og så midt i denne tid, hvor det meste ellers er negativt. Det er virkelig skønt med sådan en positiv oplevelse. Det sender et godt signal om en tro på fremtiden, siger Christina Ørskov til Kanal Frederikshavn.

Dokken er 180 meter lang og 30 meter bred, og går alt efter planen, er den klar til at blive slæbt til Frederikshavn i juni.

Planlægningen af den nye dok begyndte helt tilbage i 2012, hvor Orskov Yard var tæt på at kontrahere en i Tyrkiet. Den blev dog udsat, fordi Frederikshavn Havn annoncerede en udvidelse, der gav mulighed for en større dok.

- Med bestilling af denne nye flydedok vil vi øge vores dokkapacitet betydelig. Vi vil være i stand til at møde den øgende efterspørgsel inden for servicering af blandt andet offshore supply skibe, større fiskeskibe, short sea shipping og specialskibe. Samtidig vil vi med denne dok øge den mulige inddoknings-dybgang, hvilket især efterspørges af offshore tonnagen og de nye og fremtidige store fiskeskibe, sagde direktør hos Orskov Yard, Lars Fischer, ved offentliggørelsen af projektet i februar sidste år.

Originalartikel: https://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/orskov-yards-ny-flydedok-blev-i-gaar-soesat-i-tyrkiet/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.752