23948sdkhjf

Se video: 26 tons stålbro hejst på plads i Nordsjælland

Omkring påske kunne Aarsleff Rail montere en stor gangbro ved den kommende Vinge Station syd for Frederikssund.

Det er Aarsleff Rail der har hovedentreprisen på byggeriet af stationen med etablering af to nye sideperroner på 180 meter samt etablering af blandt andet afvanding, fundamenter for stålbro, elevatortårne og trapper, udførelse af belægning, etablering af teknik- og rengøringsrum samt stærkstrømsarbejder og perronaptering. 

Selve stålbroen er produceret af sønderjyske Valmont SM. Udover selve broen har sønderjyderne også produceret trapper og to elevatortårne.

- Det er en spændende sag, fordi det er en komplet stålleverance med montage og det hele. Det er ikke bare selve broen – det er trapper med de her særlige betontrin og den særlige kunststofbelægning, de bruger på gangbroen. Vi tager os af det hele, fortæller Anders Grum Kjærgaard, sales & project director CCO hos Valmont SM.

Som nævnt skete selve montagen af broen i påskedagene, og dermed blev det meste af Valmont SM’s leverance også afsluttet.

- Der er nogle småting tilbage – jeg tror, vi har to mand gående derovre i den her uge, så alle de store timer er for længst gone, siger Anders Grum Kjærgaard.

Selve broen har en længde på 22 meter og vejer cirka 26 tons. Den totale vægt for hele Valmont SM’s leverance er omkring 70 tons.

Nedenstående video er produceret af Aarsleff Rail.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094