23948sdkhjf

Alcumatic skifter direktør: Ny generation tager over

Efter næsten et helt arbejdsliv på direktørposten hos Alcumatic har Henning Kjær overladt stolen til næste generation.

Afløseren er Johannes Hyldgård Jakobsen, som kommer fra en stilling som nordisk produktchef hos ITW Construction Products. Han har tidligere været ansat i Etex Nordic og Danfoss Power Electronics.

46-årige Johannes Hyldgård Jakobsen vil med en baggrund fra salg- og marketing fokusere på netop dette område.

- Jeg har fokus på, at vi skal ud og præsentere virksomheden og lave lidt støj. Så folk finder ud, at der rent faktisk er et stort trykstøberi i Danmark, siger Johannes Hyldgård Jakobsen, der har en HD i afsætning.

- For mig er det vigtigt, at Alcumatic forsætter som en troværdig og værdiskabende underleverandør for vores nuværende industrikunder, men samtidig skal vi dog også fremtidssikre virksomheden gennem indgåelse af nye kunderelationer.

Corona-krisen sætter begrænsning
Verdenssituationen har ændret sig markant, siden den nye direktør tiltrådte 1. januar. Den første tid i Sønderborg-virksomheden er brugt på at sætte sig ind i forretningen. Samtidig fortæller Johannes Hyldgård Jakobsen, at Alcumatic er sluppet nådigt igennem corona-krisens første periode.

Krisen giver dog udfordringer. Salgsdelen er lidt sværere lige nu, fordi man ikke kan komme ud ad døren. Så det er telefonen og elektronisk markedsføring. Det har jeg fokuseret på.

- Vi har haft en nedgang i omsætningen og rammer ikke de forventninger, der er i budgettet. Det er ikke voldsomt, men vi har lavet nogle små justeringer rent personalemæssigt, og så har vi gjort en hel del ved overarbejdskontoen, siger direktøren.

- Jeg synes, at vi har været ret forskånet.

Post i bestyrelsen
Den afgående direktør, 64-årige Henning Kjær, har været i spidsen for virksomheden i mere en 30 år. 

Han har været en af hovedkræfterne bag virksomhedens opstart i 1988 og har spillet en væsentlig rolle i, at virksomheden i dag er en af de vigtigste aktører i branchen for trykstøbt aluminium og overfladebehandling. 

Henning Kjær fortsætter som en del af ejerkredsen og vil ud over sin forsatte gang i virksomheden også varetage sin post i bestyrelsen.

Om Alcumatic

Alcumatic A/S leverer trykstøbte, bearbejdede og lakerede aluminiumskomponenter til en række forskellige industrier.

Virksomheden beskæftiger cirka 50 mand og råder over en moderne maskinpark indenfor trykstøbning, spåntagende bearbejdning og lakering. For en række kunder foretages der undermontager således at komponenterne kan gå direkte ind på kundens montagelinje. 

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078