23948sdkhjf

50 medarbejdere er sendt hjem på force majeure-aftale

Da bornholmske Jensen Denmark, der producerer industrivaske-anlæg, startede sin produktion op efter påske, manglende der over 50 medarbejdere i produktionen. De er sendt hjem på en særlig force majeure-aftale, skriver Bornholms Tidende.

Ifølge avisen giver aftalen arbejdsgiver mulighed for at sende timelønnede, der er ansat på industriens overenskomst hjem uden løn fra dag til dag på ubestemt tid. Opsigelsesvarslerne er undtagelsesvis sat ud i spil, og de timelønnede har mulighed for dagpenge fra første dag.

- Vi må ikke ansætte andre end dem, vi har sendt hjem. Men de hjemsendte må godt tage arbejde et andet sted. De har stadig et arbejdsforhold til virksomheden de næste seks måneder, siger administrerende direktør Morten Rask om betingelserne, til Bornholms Tidende.

Ansættelsen afsluttes automatisk, hvis de hjemsendte ikke kaldes tilbage inden for de seks måneder, og til den tid udbetales fratrædelsesgodtgørelsen, som medarbejderne er sikret i overenskomsten, skriver Bornholms Tidende.

Først på måneden var virksomheden nødsaget til at afskedige 77 medarbejdere som følge af coronakrisen. Da Jensen præsenterede sit seneste regnskab for knap et år siden, havde virksomheden gennemsnitlig 588 medarbejdere ifølge regnskabet, der dækkede over 2018. 

Originalartikel: 50 ansatte sendt hjem uden løn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079