23948sdkhjf

Jagter ny direktør med medejer-drømme

Egatec-ejeren Lars Hansen satte sig i december 2019 i direktørstolen hos automationshuset. Årsagen var, at den daværende direktør fandt nye udfordringer.

Odense-virksomheden er nu på udkig efter en, der vil overtage den daglige drift i stedet for ejeren.

- Vi bruger vores netværk til at finde en ny direktør, siger Lars Hansen.

Ejerne Peder Beiskjær og Lars Hansen har begge en ingeniørbaggrund og er teknisk funderede.

Lars Hansen uddyber, at kompetencerne er mindre gode, når det kommer til salg og marketing og specielt ikke internationalt, som er et område, der Egatec satser stort på.

Tekniker med salg i blodet
Derfor leder ejerne efter en profil, der har erfaring med internationalt salg og kan opbygge et global forhandlernetværk.

- Vi leder efter en kombination af salg og teknik. En profil, der har bevæget sig lidt i branchen, siger Lars Hansen.

Egatec har de seneste år udviklet et bredt standardprogram af maskiner til at pakke og palletere i både åbne og lukkede kasser.

- Maskinerne er godt afprøvet, og vi har tillid til, at de virker over hele verden. Så vi vil gerne have dem solgt, og derfor skal vi opbygge et globalt netværk, siger ejeren.

Tilbyder ejerskab
Lars Hansen er både direktør og investor. Han er en iværksætter og har ejerandele i andre virksomheder.

- Jeg vil stadigvæk gerne være medejer af Egatec, men jeg vil ikke have hovedansvaret for virksomheden. Jeg har andre virksomheder, som egentligt kalder mere på min interesse, så jeg mangler at blive frigjort lidt.

Derfor har en ny direktør- gerne sammen med en eller flere investorer - også mulighed for at købe sig ind i Egatec. Andelen er fuldstændig i åben dialog, fortæller Lars Hansen.

- Det kan gå fra fuldstændig overtagelse, til jeg ejer stadigvæk har 40-50 procent. Jeg har behov for, at der er nogen, der tager styring i hverdagen, og at der sker noget på markedsføringen og kundebesøg, så virksomheden udvikler sig. For det fortjener den, siger han.

Han fortæller, at årsagen også er, at han ikke kan være dagligt involveret i tre virksomheder længere.

- Jeg er 54 år og kan ikke forsvare de meget lange arbejdsdage over for min familie længere.

På vej videre
Lars Hansens største interesse i øjeblikket er greentech-virksomheden, Flex Fertilizer System, som beskæftiger sig med flydende gødning. Han har købt virksomheden af grundlæggeren, der brugte 50 år på at udvikle gødningsteknologien.

- Det er et intelligent system, hvor man designer en gødning, som den pågældende jord eller afgrøde står og mangler. Det betyder, at der gødes optimalt for både afgrøde og miljø, fortæller Lars Hansen.

Flex Fertilizer System har blandt andet leveret to anlæg til Kina, hvor gødningen bliver brugt på marker med bomuld. Anlæggene kan både opstilles lokalt ved landbrug eller hos producenter i hele verden.

Anlægget producerer den gødning landmanden har behov for ud fra en af de godt 800 recepter, som virksomheden har udviklet.

Virksomheden deler lokation med Egatec, og det er automationshuset, der har designet produktionsanlægget, som er beregnet til mindre, lokalproduktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081