23948sdkhjf

Vestas suspenderer 2020-forventninger

Siden udbruddet af coronavirus har Vestas gennemført tiltag for at beskytte medarbejderne og begrænse coronavirus-pandemiens effekt på koncernens drift.  Virussens spredning globalt og de nationale forholdsregler, der er indført for at inddæmme den, har imidlertid ført til forstyrrelser i Vestas’ produktion, forsyningskæde og installationer. Det skriver vindmølleproducenten i en fondsbørsmeddelelse.

Foreløbige tal indikerer at resultatet for første kvartal er på det forventede niveau. Endvidere er den totale ordreindgang for første kvartal på 3,3 GW. Vurderet ud fra den begrænsede påvirkning for dette kvartal isoleret set, er det stadig realistisk at indfri forventningerne for 2020.

Der er imidlertid ikke længere tilstrækkelig visibilitet i forhold til resten af året, og således er Vestas ikke p.t. i stand til med rimelig sikkerhed at udmelde forventninger til resultatet for hele 2020, lyder det i meddelelsen. Derfor har man nu valgt at suspendere forventningerne til året.

- Alle hos Vestas yder en imponerende indsats for at sikre hinandens sikkerhed, og at driften kan fortsætte under pandemien. Situationen ændrer sig fra dag til dag, og mine kollegaers evne til hurtigt at omstille sig og underordne sig omfattende sikkerhedsforanstaltninger har været helt essentiel for at holde første kvartals resultater på niveau med forventningerne. Desværre ser vi fortsat en spredning af pandemien, og uden en klar prognose for, hvornår vigtige markeder for vindenergi såsom USA, Brasilien og Indien kommer på fode igen, suspenderer vi vores forventninger grundet den manglende visibilitet for resten af året, udtaler Henrik Andersen, group president & CEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281