23948sdkhjf

DOT fastholder indtjening i svingende marked

Overfladekoncernen afleverer et årsregnskab på niveau med det forrige. Resultatet er opnået i et svingende marked.

DOT A/S leverer et overskud på 48,9 millioner kroner før skat i det netop offentliggjorte regnskab for 2019. Året har været præget af et svingende aktivitetsniveau og Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT A/S, konstaterer, at flere faktorer spiller ind.

- Vi har blandt andet oplevet en faldende omsætning i vindbranchen. Mange underleverandører i sektoren er udfordret, og det smitter af på os. Samtidig har zinkkursen været udsat for et stigende pres gennem hele året, siger Henrik Steen-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Direktøren betegner 2019 som lettere ujævnt, hvad angår det generelle aktivitetsniveau, og han ser det som et tegn på, at mange af DOT´s kunder har de samme udfordringer.

- Vi er ikke alene på den front. Vi kan hurtigt mærke, når der sker udsving i markedet. Sådan er det for de fleste underleverandører, uddyber han.

 Fakta om DOT

DOT A/S har hovedsæde i Fasterholt ved Brande og blev grundlagt i 2002. I dag råder man over produktionsfaciliteter i Vildbjerg, Fasterholt, Ferritslev, Køge og Skanderborg. Herudover ejer DOT to produktionsfaciliteter i Sverige, Sölvesborg og Eskilstuna.

Koncernen beskæftiger over 500 medarbejdere i Danmark og Sverige. 

Svært at forudsige 2020
DOT-ledelsen forventer som udgangspunkt et resultat for 2020 på niveau med 2019, men Henrik Steen-Jørgensen erkender blankt, at det er svært at forudsige de langsigtede konsekvenser af de aktuelle udfordringer.

På trods af coronavirus, og den medfølgende usikkerhed, er der foreløbig en fornuftig ordreindgang og pæn aktivitet på alle koncernens syv fabrikker.

- Tingene kan hurtigt ændre sig i disse tider, og vi følger naturligvis situationen tæt, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Henter ordrer online
Når direktøren kigger ind i driften, så ser han, at det er en stor fordel, at DOT kan tilbyde hele paletten i overfladebehandling.

Kapaciteten er løbende blevet opgraderet og i dag håndteres alle processer in-house. I et konkurrencepræget marked har lanceringen af My DOT, en web-app til online-booking af overfladebehandling, også hentet nye ordrer i 2019.

- Med My DOT er vi tilgængelige 24 timer i døgnet. Vi vil gøre det nemt for kunderne, og alle vores ydelser inden for overfladebehandling kan bestilles online. Den slags digitale tiltag er med til at skille os ud og cementere vores position som full-service partner, siger Henrik Steen-Jørgensen.

DOT A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 536,7 551,5
Resultat af primær drift 49,4 50,8
Resultat før skat 48,9 48,7
Årets resultat 37,0 36,6
Balancesum 372,1 405,0
Egenkapital 194,0 178,2
Antal ansatte 483 498
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Læs mere om: dot
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078