23948sdkhjf

Dobbelt-ordre til Bladt Industries

Den nordjyske stålvirksomhed er blevet valgt som leverandør af 39 monopæle og 39 overgangsstykker til Kaskasi Offshore Wind Farm, der skal opføres i den tyske del af Nordsøen af Innogy SE. Det ene overgangsstykke er specielt designet til transformerstationen på havmølleparken.

Bladt Industries har med vejledning og input været involveret i at optimere fabrikationsdesignet for at sikre det bedste resultat for Innogy SE.

- Det er helt klart en fordel for projektet, at vi har været i stand til at give vejledning og input for at sikre det mest optimale produktionsdesign. Denne tidlige involvering har været en produktiv proces for begge parter, og jeg er overbevist om, at det vil komme alle til gode i den sidste ende, siger Klaus Steen Mortensen, CEO, Bladt Industries.

Bladt Industries vil starte produktionen af projektet op i tredje kvartal i 2020, og det sidste fundament er planlagt til at blive afskibet fra Aalborg i tredje kvartal 2021.

En komplet transformerstation
Bladt Industries skal ligeledes levere en komplet offshore transformerstation inklusiv overgangstykket (EPCI-kontrakt) til havmølleparken.

Projektet vil blive udført i tæt samarbejde med virksomhedens mangeårige partnere Semco Maritime og ISC Engineering. Bladt Industries vil have det overordnede ansvar for projektet og udføre konstruktionen af transformerstationen, som er designet af ISC Engineering, og Semco Maritime vil designe og udføre de elektriske installationer på den 342 MW store transformerstation til Kaskasi Offshore Wind Farm.

Det bliver transformerstation nummer 22, som Bladt Industries fremstiller, og den fjerde de vil levere som et nøglefærdigt projekt til tysk farvand.

Transformerstation er planlagt til at blive installeret i første halvdel af 2022.

- Det glæder mig, at vi har underskrevet begge kontrakter med Innogy SE om levering af både fundamenterne og offshore transformerstationen. Jeg er overbevist om, at den erfaring, vi sammen har fra tidligere projekter, vil være en gevinst for vores teams, når vi går ind i mobilisering. Dette vil bane vejen for en betydelig reduceret risikobegrænsning i udførelsesfasen for at imødekomme de vigtige milepæle, siger Nils Overgaard, CSO, Bladt Industries.

Vindmølleparken bygges ud for Helgoland i den samme nettilslutningsklynge som Innogys 295 MW Nordsee Ost Offshore Vindmøllepark er tilsluttet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.302