23948sdkhjf

DI roser industrien for kreativitet og hurtig omstilling

DI koordinerer indsatsen med at omstille dele af den danske produktion til corona-værnemidler

Handsker, kitler, mundvisir, isolationsdragter, mundbind og håndsprit!

Som bekendt er der opstået helt nye og akutte behov i samfundet sideløbende med det aktuelle corona-udbrud.

DI har igennem den seneste uge indhentet oplysninger og tilsagn fra virksomheder, der har mulighed for at bidrage med en omstilling af produktionen i forhold til værnemidler, og indtil videre er der 43 på listen.

- Det er fantastisk at se, hvor stor samfundsansvar og kreativitet virksomhederne lægger for dagen. Rigtig mange virksomheder vil gerne bidrage til at bringe Danmark ud af denne sundhedskrise, og der bliver udvist stor kreativitet for at kunne hjælpe, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI i en pressemeddelelse.

Samarbejdet om den systematiske opsamling og koordinering af virksomheder, der vil bidrage til at producere værnemidler, har også til formål at frasortere henvendelser og ideer, som ikke kan lade sig gøre. Myndighederne får mange mindre seriøse ideer til produktion eller import af værnemidler, som ikke er mulige eller relevante.

Det oplyser DI, som opfordrer alle virksomheder til at henvende sig til DI, hvis de vil hjælpe.

- Rigtige mange virksomheder kan og vil gerne kaste sig ind i kampen mod corona, og ved at producere værnemidler til hele vores sundhedsvæsen så vi sikrer vores sundhedspersonale de bedst mulige arbejdsvilkår. DI er i meget tæt dialog med regeringen og myndighederne, så vi sammen kan løse den opgave bedst muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Med det nyetablerede samarbejde skabes der én koordinerende indgang – nemlig DI. Her vil virksomhederne blive systematiseret, og DI oplyser, at man sørger for at bringe virksomheden til den rigtige myndighed, hvor potentialet i produktionsomlægningen kan blive vurderet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095