23948sdkhjf

Den første robotarm kører endnu

10 år efter købet skaber BJ-Gears første UR-robotarm stadig værdi

Den danske metalvirksomhed BJ-Gear er specialister inden for udvikling og produktion af transmissionsløsninger. Virksomheden er kendt for at fremstille gear og aktuatorer af høj kvalitet og med stor driftssikkerhed til mange brancher i ind- og udland.

For at fastholde og udbygge sin markedsposition, valgte Skanderborg-virksomheden i 2010 at investere i sin første Universal Robot-cobot. Det var en UR5, og det var Henrik Christensen, der nu er produktchef hos Technicon, som i sin tid solgte UR5'eren til BJ-Gear.

Det oplyser Technicon i en pressemeddelelse.

Solgt af Mr. UR
I det forgangne årti har Henrik "HC" Christensen solgt adskillige UR-robotter til danske fremstillingsvirksomheder, og er derfor med rette kendt som "Mr. Universal Robots" herhjemme. I fjor blev Technicon ny landsdækkende forhandler af Universals Robotter i Danmark.

At BJ-Gear i 2010 var pioner og valgte at købe en UR5-cobot skyldtes forskellige forhold. Ved at føde emner automatisk ind og ud af den eksisterende CNC-maskinpark skulle UR5'eren forebygge og skåne medarbejderne for følgerne af ensartet, gentagende arbejde. Hidtil havde man haft to medarbejdere ansat, som tog metalemner ind og ud af CNC-maskinerne.

Husker salget af robotten
"HC" husker tydeligt salget af UR-robotten til BJ-Gear:

- UR5'er var blandt de første, som Universal Robots producerede, og i industrien var der udbredt skepsis over for, om det kunne svare sig at få cobots ind i produktionen. Men det viste sig hurtigt, at der var god økonomi i at investere i de brugervenlige og fleksible cobots fra UR, siger Henrik "HC" Christensen, produktchef hos Technicon.

Ud over at forbedre ergonomiske opgaver skulle UR5'eren også styrke virksomhedens produktivitet ved at automatisere mere løntunge opgaver. Og UR5'eren var en god investering for BJ-Gear. Allerede efter det første år havde den tjent sig hjem, og her 10 år efter at den blev installeret på fabrikken i Skanderborg, er der ikke tegn på, at den skal på pension.

- Frem for at sende den på pension har vores UR i stedet gang på gang fået forlænget levetiden. Det sker i takt med, at vi oplever, at den kan udføre flere og flere opgaver. Den har været meget driftssikker og har været med til at sikre en stabil produktion hos os. I mere end syv år har den dagligt kørt i to-holds-skift, hvilket svarer til 16 timer skift i døgnet. Det oplyser Lars Bak, plant manager hos BJ-Gear.

På spørgsmålet om service og reparation vurderer Lars Bak at det har været nemt for BJ-Gear selv at stå for service og udskiftning af de enkelte dele.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127