23948sdkhjf

Corona: Nilfisk suspenderer finansielle forventninger til 2020

Elektronikproducenten Nilfisk suspenderer nu de finansielle forventninger til 2020 som følge af coronavirus.

Årsagen er, at virksomheden ikke har overblik over, hvordan den globale situation med sygdommen kommer til at påvirke virksomhedens regnskab for 2020. 

Det oplyser Nilfisk i en selskabsmeddelelse.

- Givet den hurtige dag-til-dag udvikling på tværs af mange markeder er vi på nuværende tidspunkt ikke i stand til at vurdere den potentielle negative effekt af coronavirusudbruddet. Som en konsekvens heraf er vores finansielle forventninger til regnskabsåret 2020 ikke længere meningsfulde, fremgår det af meddelelsen.

Skruer ned for investeringer
Regnskabet bliver et andet, fordi Nilfisk forventer, at både efterspørgslen på produkter og selve driften af virksomheden kommer til at lide under corona-virus.

Derfor prøver virksomheden nu at tage hånd om situationen ved at ændre planerne for året. 

- Vores fokus er nu på at tilpasse forretningen og de kommercielle aktiviteter til situationen med henblik på at kunne servicere vores kunder bedst muligt. Vi tager aktivt hånd om omkostninger og nedskalerer investeringer for at beskytte indtjeningen og bevare en sund finansiel balance, står der i selskabsmeddelelsen. 

Organisk vækst droppet
Nilfisk offentliggjorde årsrapport 25. februar.

Her viste den samlede omsætning 966,5 mio. euro (7,2 mia. kr.), en nedgang på 87,8 mio. euro (656 mio. kr.) sammenholdt med 2018.

Nilfisks ambition for 2020 var at levere en organisk vækst på mellem -4 og 1 pct. – forventninger, som virksomheden altså ikke ved, om de kan indfri og derfor dropper.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094