23948sdkhjf

Dexawave hepper på Hanstholm Havn

Med en havneudvidelse gør Hanstholm Havn plads til helt nye forretningsområder. Dexawave drømmer om en kommerciel udgave af sit bølgeenergianlæg ud for havnen.
Den nye havnedirektør for Hanstholm Havn Birgitte Juhl vil med den forestående udvidelse af havnen gøre plads til nye forretningsområder og virksomheder, skriver Jyllandsposten.

Et af områderne, der skal satses på, er grøn energi, og det er bølgeenergivirksomheden Dexawave svært tilfredse med. Man har nemlig siden marts haft en model af sit bølgeenergianlæg liggende i vandet ud for havnen. Nu næres drømmen om et anlæg i fuld skala.

Drømmen om et energianlæg
- Det er min drøm en dag at have et kommercielt bølgeenergianlæg liggende lige uden for Hanstholm Havn, hvor vi har de mest ideelle forhold her i landet. Får vi det, skal vi både kunne producere og servicere i Hanstholm. Men først skal vi have bedre rammebetingelser, og det håber vi, at den nye regering er interesseret i at give os, siger CEO hos Dexawave, Lars Elbæk, der gerne vil etablere produktion i Hanstholm, men han understreger, at mere end de fysiske rammer skal være i orden.

Han påpeger, at udviklingen af grøn energi ikke har haft de bedst tænkelige vilkår i Danmark i de seneste 10 år, og han vurderer, at Dexawave har behov for faste rammebetingelser og støtteordninger for at få et ordentligt afsæt.

Styrer efter de bedste støtteordninger
Dexawave har på grund af vilkårerne for bølgenergianlæg herhjemme set sig nødsaget til at søge udenlands og i retningen af de lande med med bedste støtteordninger.

- Vi begyndte med at udpege de steder i Europa, hvor vi kunne få bedre betingelser end i Danmark. Så derfor har vi valgt at lægge vores første kommercielle projekt på Malta. Det er der også mange produktionsarbejdspladser i - vores anlæg er stort, og det skal bygges lokalt, så det bliver dernede, at arbejdspladserne kommer, siger Lars Elbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125