23948sdkhjf

Byggemarkedskæde køber 200 robotter

Byggemarkedskæden Stark og robotvirksomheden Kobots i Odense har sammen udarbejdet en handlingsplan, der skal få mindst 200 robotter ud på de danske byggepladser allerede her i år, mens der i 2021 ventes en firedobling.

Amigo er en stemmestyret robot, der kan skære plader efter mål, og hos byggemarkedskæden glæder man sig over robottens indtog. 

– Den stemmestyrede robot Amigo fra Kobots er utrolig interessant for Stark, og vi har nu eneforhandlingen af de to modeller 912 og 925, som er tilpasset henholdsvis en standard Fermacell pladestørrelse 90x120, og en standard gipsplade til byggepladserne 90x250, fortæller national salgsdirektør for Stark, Søren Lysemose, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: 

– I mange år er der sket meget lidt forandring i arbejdsmetoder og værktøjer på byggepladsen. Men nu rykker det for alvor, fordi vi kan lære robotterne at gøre det, vi ikke selv er bygget til at kunne holde til.

Kan købes og lejes
Amigoerne sættes til salg igennem alle Starks byggecentre i Danmark og Grønland, mens byggerobotterne også skal bidrage til at booste Starks udlejningsforretning, som Henrik Osbæck er ansvarlig for.

– Det er et genialt produkt, og det bliver fantastisk at være de første, der kan tilbyde tilskæringsrobotter til byggebranchen, konstaterer Henrik Osbæck.

Stark Udlejning fik overdraget de første Amigo-robotter i slutningen af februar, og der åbnes for udlejning ugen efter byggerimessen i Fredericia.  

Tilskæringsrobotten Amigo

Den nye tilskæringsrobot medvirker til et mere effektivt byggeri med kortere byggetid, færre fejl og mindre materialespild.

Med Amigo kan én tømrer via en app kommunikere med den stemmestyrede tilskæringsrobot, der efter præcise, korte instrukser leverer millimeterpræcise skæringer af alle slags plader, så tømreren blot skal sætte pladerne op.

Samtidig reducerer Amigo markant de menneskelige fejl, som fører fejlskæringer og materialespild. Og resultaterne er ikke til at tage fejl af: Der opnås en effektivitetsforøgelse på op til 350 pct.

Tilskæringsrobotten 912 vejer samlet cirka 47 kilo og efter reglerne kan robotten transporteres i tre enheder á maksimum 16 kilo for eksempel i en trailer. Håndværkerne kan samle robotten ude på byggepladsen på under 10 minutter. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094