23948sdkhjf

Jens Jakob tager pris for afhandling om defekte møllevinger

PostDoc Jens Jakob Bender har fået tildelt en delt førsteplads i årets Danish Composite Award for sin ph.d.-afhandling, der omhandler effekten af defekter i vindmøllevinger til offshore-vindmøller.

Prisen deles med en gruppe studerende, der har udviklet en drone i komposit.

Jens Jakob Benders forskningsresultater kan være med til at reducere behovet for dyre og tidskrævende vingetests.

Det oplyser brancheorgansationen Plastindustriens Kompositsektion, der står bag prisen.

Forskningsresultaterne har givet et indblik i årsagen til skader og revner i roden af vindmøllevinger, som kan anvendes af vindmøllefabrikanter og underleverandører til optimering af design af rodforstærkninger.

- Jeg håber, at mit arbejde kan være med til at vise, at det er muligt at lave realistiske tests af store elementer af vindmøllevinger, så man i fremtiden kan reducere behovet for dyre og tidskrævende fuldskala vingetests, forklarer Jens Jakob Bender, vinder af Danish Composite Award 2020.

I samarbejde med vindmølleindustrien
Jens Jakob Bender har gennem sin ph.d. arbejdet tæt sammen med den danske vindmølleindustri for at udvikle nye testmetoder til at øge forståelsen af skader og deres udvikling i kompositmaterialer.

Samtidig har han udviklet et framework til tests, som industrien kan bruge til at vurdere, om reparationer er nødvendige. Det kan spare vindindustrien for omkostninger ved efterbearbejdning på færdigstøbte vindmøllevinger.

Jens Jakob Bender lavede afhandlingen, mens han i perioden 2015-2018 var ansat på projektet OptiMadeBlade, som er støttet af Innovationsfonden med partnerne LM Wind Power, Fiberline, Eltronic, DTU og Aalborg Universitet.

- Det er en stor ære at få tildelt denne pris, og jeg håber, at mine forskningsresultater på denne måde kan komme længere omkring i industrien, og at de kan være med til at øge forståelsen for, hvordan kompositmaterialer virker og går i stykker, fortæller Jens Jakob Bender, vinder af Danish Composite Award 2020.

Jens Jakob Bender forsvarede sin ph.d-afhandling i januar 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109