23948sdkhjf

Brændeovns-direktør: - Vil ikke udskriges som dræbere

Brændeovne skal kunne forbydes af hensyn til folkesundheden. Det siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til TV2/Fyn.

Han henviser til beregninger fra DCE, Nationalt center for Miljø og Energi, som estimerer, at træfyring hvert år står bag cirka 550 for tidlige dødsfald i Danmark. Der findes cirka 700.000 brændeovne i Danmark, som dermed får en del af skylden for dødsfaldene.

Og det er helt forkert, mener direktør Johnny Ebstrup fra Lotus Heating Systems. Han solgte sidste år mere end 10.000 brændeovne – og spørger man direktøren selv, er det helt forkert at udskrige dem som dræbere.

- Det er klart, at det kan ikke nægtes, at der kommer partikler ud af en brændeovn, ligesom der kommer partikler ud af en dieselbil, havegrillen eller en plæneklipper. Det, vi synes her hos Lotus, er, at det kommer ud af proportion, når nogen siger, at 70 procent af alle partikler komme fra brændeovne i Danmark. Brændeovne bliver stort set kun brugt fire måneder om året, så skulle der jo nærmest være partikelfrit om sommeren, siger Johnny Ebstrup til Fyens Stiftstidende.

Læs originalartiklen fra Fyens Stiftstidende her.

Kommenter artiklen (11)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.838